Nejste přihlášen/a.
Zaleží o jake auto se jedná.Já měl úplně stejný problém na autě.Je to dost nepříjemné.Mě dost pomohlo utěsnít všechny dveře včetně kufru.Pak ještě hodně pomůže vyměnit textilní koberečky za gumové.Tady je návod na utěsnění dveří fabiaauto.cz/... .
Mně namrzali skla v novém autě takže nemusí zatékat.Jak už tady píšou mokré koberečky, přetopené auto teď v zimě stačí před dojezdem vyvětrat.Hledat příčinu pomůže jen trochu a jen v případě, že do auta zatéká. Obvykle je příčina fyzikální - teplejší vzduch v autě je vlhký a teplota skla je pod teplotou rosného bodu / teplotou při které voda kondenzuje/. Problém se zvyšuje nanošením vody nebo sněhu na podrážkách do auta, čemuž úplně zabránit nelze No a nakonec jsem to vyřešil tak že jsem koupil odvlhčovač dá se koupit silica-gel ale ten se prodává po kilech.Nakonec jsem koupil foggystop, měl sem obavu, že při velikosti a objemu který se prodává to nebude stačit, proto jsem koupil do každého auta po 2 kusy a funguje dobře , jednou za pár týdnu nechám regenerovat v mikrovlnce.
Stačí nechat trošku pootevřené boční okno ( nejlépe stranou do silnice ) ať není auto uzavřené jako plechovka.
Souhlas s některými rádci.Jen tak mimo,nevím jak auta s klímou-zatím sbírám zkušenosti,ale bez klímy je důležité mimo jiné nemít zapnutou vnitřní cirkulaci vzduchu!Trochu se tím sníží vlhkost vzduchu,poté dle délky cest před dojezdem cca 0,5km zastavit topení a pustit studený vzduch ,dle počasí otevírám okénko u sebe-řidiče cca 100m od dojezdu.Další věc-pod gumový kobereček dávám noviny (letáky kaufland,nějaké elektro...na novin.papíru) a totéž i na gumový kobereček-vysají mokro se sněhu a pak se vyhodí a dá suchý.Kde to jde parkuji s pootevřenými 5 dveřmi.A když je zvenčí okno zamrzlé-načepuji z vodovodu horkou vodu (deklarují teplotu 70°C) a okno jí polévám pak jen setřu stěrkou , většinou rozmrzne i vnitřek (pokud je zamrzlý)!Jinak toto praktikuji už dosti dlouho ,od doby co jsem viděl souseda co na novém Báwu 530 d poléval okno ,dokonce jsem to lil na okno s pavoučkem a s obavou že se rozleze-nerozlezl!
Potvrzuji, že funguje to pootevřené okénko(stačí 1cm škvírka). Ale do ulice je to risk. Při menších mrazech, kdy je ještě rozsolená břečka na silnici by jste mohli mít tu břečku nastříkanou do auta. Zas to tak neprovokuje kolemjdoucí na chodníku, když už nějaký je. Co funguje dost dobře, jsou dečky z alumatu, přivřené do předních dveří.
1 cm je zbytečně moc.To už je nápadné pro darebáky.Stačí fakt kousek jen aby auto ,,větralo,,. Jo,břečku mít nastříkanou do auta je hnus,ale zatím se mi to s otevřeným oknem na ,,čtvrt prstu,, nestalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.