Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kovový model Fabia 1. řada - 1:43

Od: mila® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Prosím, kde bych sehnal kovový model Škody Fabia, 1:43, 1. řada? Hatchbach, typ Y? Již se asi nevyrábí, ale kam se mám obrátit o jeho koupi, popř. nabídněte, prosím...

Děkuji moc.

Míla Novotný.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
pokud se nepletu (což klidně mohu, sice kovové 1:43 sbírám, ale ne škodovky a už vůbec ne tyhle moderní). Myslel jsem si, že to dělal český ABREX. Ale jistý jsme si nebyl, takže sem maličko prolezl web a zjistil, že kovové modely krátké škodovky fabie I v měřítku 1:43 dělal kdysi KADEN a vůbec (asi) ne mnou domnívaný ABREX. Nicméně nějaké info o tomto modelu či modelech či výrobcích by se určitě daly po webech najít, ale chce to mít na to čas a hledat.
Protože to je ale už model historický, takřka určitě ho nekoupíte nikde v obchodě (e-shopu), ale chce to hledat inzeráty, projíždět inzertní servery, burzy atd. Pokud jste na Facebooku, tak tam existuje několik (několik dost) různých modelářských skupin zabývajících se modely 1:43 - jsou tam jak sběratelé, tak obchodníci s modely - těmi počínaje a třeba lidmi zabývajícími se kompletními předělávkami (a to i přímo na zakázku) jednotlivých modelů. Takže můžete zkusit poptat třeba taky tam, v jednotlivých skupinách.
Jinak pokud by vás Fabia I natolik zajímala, že byste chtěl mít třeba její měřítkově větší (1:24) papírový, ale poměrně jednoduchý model, pak kdysi vyšla hned ve 2 vydavatelstvích - Mega Graphic a PK Grafika. Jak model po slepení vypadal se můžete podívat třeba tady - vlevo je autor a vydavatel, po kliknutí na "oko"se vám objeví obrázek.

hodnocení

Dobrý den,

děkuji Vám za obsáhlou odpověď. Jste velmi laskav. O Kadenu jsem se také dozvěděl, ale již Fabii nevyrábí. Chtěl jsem jí mít ve sbírce, jelikož ji vlastním. (Předtím Š 120 L) - tu mám. Vyřešil jsem to tak, že jsem si z Chrudimi objednal model o řád novější - v mojí barvě, no...

Mějte se hezky.

Míla Novotný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]