Dobrý den, po poměrně krátké době se opět musím obrátit na poradnu s problémem u svého vozu. Ujel jsem 35km bez problémů do práce a po nastartování večer zůstala svítit kontrolka EPC a uz neprestala svítit. Ani po opětovném startování. Na voze za jízdy není nic poznat, auto jede plynule, bez snížení výkonu a není žádný problém. Toto není doprovázeno žádnou jinou kontrolkou. Přečetl jsem si, že to může být hodně věcí, ale moc se v tom nevyznám a zde mi vždy zkušení rádci pomohou problém vyřešit. Brzdová světla svítí tak jak mají. Může to být třeba také starou baterkou, které se nechce startovat v mrazech uz moc? Octavia II motorizace 2.0tfsi. Děkuji opět všem za rady.
Obecně vzato, EPC "electronic pedal control" upozorňuje na poruchy týkající se elektroniky pedálů. Nejčastěji to bývá vadný spínač brzdových světel, ze začátku není úplně nefunkční, třeba desetkrát sešlápnete brzdu, děvetkrát se rozsvítí brzdová světla, postupně se to zhoršuje, až to nereaguje vůbec. Další možnost je snímač polohy spojkového pedálu, snímač polohy pedálu akcelerátoru, možná ještě něco dalšího. Baterka pravděpodobně ne. Ale to zjistíte jedině diagnostikou. Dokud bude kontrolka svítít, řídící jednotky můžou vypínat některé funkce auta, například tempomat.
To má docela jednoduché řešení a tím je diagnostika. Muze to dělat spinac brzdoveho pedalu
octavia
Dobrý den, ano, samozřejmě na diagnostiku pojedu, ale bohužel se tam dostanu až v úterý. Teď mě napadlo, na sněhu, když jsem teď nedávno brzdil, tak vibrace brzdového pedálu byly jetě doprovázeny cvakáním nějakého relé vlevo pod volantem, může to být s tímto spojeno? Děkuji!
mzxy*
zkontrolujte zda svítí zadní brzdová světla, při poruše "brzdového" spínače u O-II svítí právě uváděná kontrolka, u O-I se při této poruše trvale rozsvítí kontrolka žhavení s logem spirálky , kouknul bch také na pojistky , možná ušetříte za diagnostiku
octavia
Ano, světla právě svítí zcela normálně...Kouknu na pojistky večer. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.