Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Protočení startéru

Od: fonder* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosil bych o radu. Dneska ráno při startování (venkovní stání-16 měsíců starý benzíňák 40t km) se 3x protočil naprázdno startér (zvuk jako při špatném zařazení rychlosti přes zuby) a motor nenaskočil. Po chvíli přemýšlení zda zavolat asistenčku a posledním pokusu motor chytil a vše už bylo ok. Mám s tím zajet do servisu nebo se to občas stává? Omlouvám se za laický dotaz, ale v tomhle laik opravdu su :) Děkuji...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pravdepodobne Te akorat spatne zaskocil pastorek starteru do ozubeni setrvacniku. S tim do servisu nejezdi. Pokud by se to opakovalo casteji, tak pak uz by to u noveho auta stalo za zvazeni. Jezdi a uvidis.

davidc*
hodnocení

0x

Lepší je prevence a jistota že se mohu na auto spolehnout než mít obavy že se mi to přihodí v nejmín vhodnou dobu jak to mu většinou bývá.To co se vám stalo není běžné a je lepší to nechat zkontrolovat je jasné že tam problém je ale záleží na mechanikovi jestli bude mít zájem ho hledat nebo počká až se to samo projeví zničením ozubením aspon bude větší kšeft.

honzaj*
hodnocení

0x

Pokud se to stalo na studeném motoru a po zahřátí už to bylo v pořádku, je velmi pravděpodobné, že po vychladnutí se to dřív nebo později objeví znovu. Doporučuji demontovat startér a kápnout pár kapek oleje na hřídel, po které se pohybuje volnoběžka. Pokud to nepomůže, nechte vyměnit volnoběžku. Vypadá to možná jako banalita, ale odstranění následků může být nepoměrně dražší.

Vzhledem ke stáří vozidla bych nic nedemontoval a odvezl to do servisu, ať se na to mrknou. Případné následky se likvidovaly taktéž v rámci záruky.

alaska*
hodnocení

0x

Tak tohle jsem zažil. Pokud by nepomohlo to promáznutí, nezbude než to, co jsem udělal. Je to trochu pracnější, ale pomohlo napořád. Zuby na pastorku jsem na čelní straně ukosil zbroušením, aby líp zajížděli do věnce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]