Nejste přihlášen/a.
Dnes jsme se rafli s kamaradkou, chtela po me prepravu sveho ditete ve vozidle (octavia combi) jen na podsedaku a na prednim sedadle spolujezdce. Diteti jsou 4 roky...
Tvrdi mi, ze takto jezdi bezne a prepravuje i starsiho -7 let - ze se to muze. Ja toto odmitla, vim ze vek 12 let uz neplati, dite by melo byt ve predu v autosedacce atd...
Muzete mi prosim napsat, jak to presne s tak malymi detmi je? Moc dekuji.
Tak to mě zajímá taky, ptal jsem se na to i policajtů při silniční kontrole a NEUMĚLI MI ODPOVĚDĚT !
Ale řekl bych, že na podsedáku můžeš dítě přepravovat v pohodě. Fakt je, že občas jezdím sportovním autem, který je dvoumístný a můj syn sedí na podsedáku na přední sedačce normálně. Nikdy s tím problém nebyl...
Jestliže se nepletu tak při přepravě dětí (můj nejmladší má už 22 a nemáme vnoučata,zatím,taže mne to nezajímá)musí být použit HOMOLOGOVANÝ zádržný systém,pokud onen "podesdák" je homologován-schválen a odpovídá dalším normám-výška,hmotnost dítěte,tak není problém.Samozřejmě že PČR nebu přesně vážit a měřit dítě,ale osobně bych to skrz policii ani nedělal, ale skrz bezpečnost dítěte,zda přesně odpovídá,spíše odhadem!
podsedák na předním sedadle se 4-letým dítětem při nehodě proletí čelním sklem/ i s dítětem) a skončí bůhvékde, tato krkavčí matka "bežně" riskuje život svého dítěte
Jinak to řeší zákon 361a dá se to najít a nastudovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.