Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Děti 4 a 7 let na podsedáku ve vozidle

Od: petaja® odpovědí: 6 změna:

Dnes jsme se rafli s kamaradkou, chtela po me prepravu sveho ditete ve vozidle (octavia combi) jen na podsedaku a na prednim sedadle spolujezdce. Diteti jsou 4 roky...

Tvrdi mi, ze takto jezdi bezne a prepravuje i starsiho -7 let - ze se to muze. Ja toto odmitla, vim ze vek 12 let uz neplati, dite by melo byt ve predu v autosedacce atd...

Muzete mi prosim napsat, jak to presne s tak malymi detmi je? Moc dekuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jezevec*
hodnocení

0x

Tak to mě zajímá taky, ptal jsem se na to i policajtů při silniční kontrole a NEUMĚLI MI ODPOVĚDĚT !

Ale řekl bych, že na podsedáku můžeš dítě přepravovat v pohodě. Fakt je, že občas jezdím sportovním autem, který je dvoumístný a můj syn sedí na podsedáku na přední sedačce normálně. Nikdy s tím problém nebyl...

satak
hodnocení

0x
Záleží kolik váží nebo měří.Sedačky jsou podle váhy, to jest, když bude těžší než 36kg a nebude mít 150cm, musí mít podsedák...je jedno jestli ve předu nebo v zadu.Pokuď je sedačka umístěna ve předu a to proti směru jízdy, musí být deaktivovaný airbag, který je před ní.

hodnocení

0x

Jestliže se nepletu tak při přepravě dětí (můj nejmladší má už 22 a nemáme vnoučata,zatím,taže mne to nezajímá)musí být použit HOMOLOGOVANÝ zádržný systém,pokud onen "podesdák" je homologován-schválen a odpovídá dalším normám-výška,hmotnost dítěte,tak není problém.Samozřejmě že PČR nebu přesně vážit a měřit dítě,ale osobně bych to skrz policii ani nedělal, ale skrz bezpečnost dítěte,zda přesně odpovídá,spíše odhadem!

hodnocení

0x
Podsedak je podle vyrobce.
Vetsinou od 15kg.
Moc to nedoporucuji prece jen pri bouracce hrozi urazu od bezpecnostniho pasu a bocni narazy jsou v tom nejhorsi. Vzdy je treba uvazovat hlavou.
Ktomu pokud neni sedacka nebo podsedak proti smeru jizdy, musi byt aktivovany airbag.
Zadalsi je vec kazdeho, kdo da dite na sedadlo smrti.

mzxy*
hodnocení

0x

podsedák na předním sedadle se 4-letým dítětem při nehodě proletí čelním sklem/ i s dítětem) a skončí bůhvékde, tato krkavčí matka "bežně" riskuje život svého dítěte

Jinak to řeší zákon 361a dá se to najít a nastudovat

Ne ze bych mel nějak zkusenosti ale co jsem viděl podsedak, tak byl udělaný tak, ze pri zapnutí pasu byl zahaknuty. Nevím jestli jsou podsedaky podle váhy nebo výšky, každopádně nemůže pás vést pres krk. Bez ohledu na to co muze nemůže, dokud je to možné, tak je pro dítě bezpecnejsi sedacka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]