Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
dnes ráno u nás bylo ca -15, auto chvíli škytalo ale nakonec naskočil. Jela jsem a motor mi přišel líný. Jela jsem 60 na trojku a pořád to neřvalo nic. Potom ale auto začlo mírně při přidání škubat dozadu a jakoby se vzpouzet. Do kopce, kam jindy jezdím na 5 jsem jela na 4 a to se celkem dusil. Je to tou zimou? Ráno startuju a nechávám ho běžet, aby se zahřál. Poradí někdo, co to je?
Díky moc
Nejpravděpodobnější je přimrzlá nafta (vylučuje se parafín a ten ucpe filtr = jde málo nafty) = auto do teplé garáže, až se ohřeje nafta tak přidat zimní VIF (pomůže dotankovat teplou naftu). Nutné je vyměnit filtr, parafín z něj už nedostanete. Může to být i zmrzlá voda ve filtru, tam pak stačí ohřát a odkalit...
Turbo nebo EGR ventil spíše ne, to by bylo spíš bez škubání...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.