Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto nejde nastartovat

Od: dvorakova odpovědí: 7 změna:

Prosim nejde mi nastartovat auto. Mám fiat punto. Jsou sice velké mrazi, ale favorit vedle mě nastartoval. Je to pár dní, co jsem koupila silnější baterku. Fungovalo to. Dnes rano jsem chtěla nastartovat, a byl stejní problém jak u staré baterky. Svíčky žhaví, otočím klíčem má snahu, ale nedotáhneto. Při opětovném startování snaha slábne. Občas i při nastartování a pak po celou dobu jízdi nefunguje servo. I přesto jedu. Když funguje servo, behem jízdy nevypadává. To jen při nastartování. Děkuji za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

davidc
hodnocení

6x

Pokud jste koupila novou baterku a řádně ji nenabila, tak je možné, že je prostě dostatečně vybitá i za těch pár dní. V této zimě (u nás -14 stupňů) je to opravdu pro všechny baterky dost a pokud nenajezdíte denně víc jak 40 km na jednu jízdu, tak ji pouze vybíjíte pomocí startování a všech doplňků jako klimatizace atd. Doporučil bych vzít měřák a změřit baterku a poté až následně řešit ostatní. Může to být nefungující alternátor (diodový můstek nejčastěji), který nedobíjí při jízdě.

dvorakova
hodnocení

Děkuji za odpověd. Otec mi jí dal na nabíječku. Skoro plná. Po dobití jsem nastartova na drb. Necham zjistit, ten alternátor. Stěma km. Jak kdy někdy víc někdy mín. Co mislíte stím servem? Nemam ho na dolívání. Zřejmě je to přes elektriku. Ovlivnuje to i baterka, nebo mě napadá jen třeba špatný kontakt mezi drátama.

asd1

Jaké Punto, jaký motor?

Zkontrolujte dobíjení (alternátor, regulace napětí). Pokud je v pořádku, tak klidový odběr.

El. servo - jedna z mála slabin Punta, odchází snímač natočení volantu (vydřou se odporové dráhy), repas asi za 5k. Ale je možné, že servo kolabuje kvůli nízkému napětí (?)

doplněno 11.01.17 16:49:

Něco o tom servu (nechci strašit...)

hifiland.net/...

hodnocení

5x

Chce to nabit autobaterii naplno.

Pokud to udela i pote , tak zjistit zda alternator dobiji jak ma.

ovczaak*
hodnocení

5x

zkontrolujte i kontakty na baterce a kostru,musí být dobře dotažené...to samé na startéru...

hodnocení

1x

Bez měření není vědění.

Je mráz, některé vozidla mají problém. Rady po internetu jsou skoro k ničemu, když nevíme, v jakém stavu je vozidlo, baterka atd.

Zkuste kvalitní kabely, propojit jiné nastartované vozidlo. Na žhavení není moc proudu potřeba, ale na start ano.

Pokud máte novou a lepší baterku, buď je špatně připevněna svorka, nebo špatná baterka. Nevěřím, že by nová baterka byla špatná, třeba je jen vybitá.

Opravdu bez měření nelze přesně poradit.

vernon
hodnocení

0x
V hajzlu baterka, nebo velký klidový odběr. A Fáčko startuje v mrazu líp než v létě, to nevíš? ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto nejde nastartovat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]