Nejste přihlášen/a.
Dobry den,ve ctvrtek jsem jel naposledy autem do prace a z prace a pak auto stalo do druheho dne na parkovisti a pres noc mi zamrzla voda v chladici ikdyz jsem tam mel i nemrznouci smes.mohlo se stat ze se to nestacilo promichat ci neco jineho?prosim o radu,abych to mohl rozmrazit ikdyz mrazy stale trvaji a opet zase jezdit
Dobry den Stalo se mi to samé.Silný mráz přimrzla chladicí kapalina. Ráno jsem nastartoval ujel 3km .Teplota na 120st.C. Musel jsem vždy jen po chvili nastartovat nechat běžet na volnoběh.Až teplota začala nebezpečně stoupat vypnul jsem motor.Toto několikrát opakoval. K tomu pomohlo rozehřát Horkovzduch pistole či fén. Prostě muselo to projít přes chladič.Pak jsem po ježdění cca 10km.Vypustil tuto slabou chl.směs a dal čistý fridex.To vite Felda jsou jen 4litry v motoru.
Bacha na přimrznutí vodní pumpy,když to nejde nasrartovat.Pootočit ručně motorem a vidite,jestli se toči i pumpa.
ted taky nejezdím nejde palivo asi čerpadlo asi proto,že v autě 22 let pořad original paliv.filtr a tou zimou stuhnul bordel v něm. Děkuju za rady od DABEL a FIK. Ozvu se az pojedu. jo jo jsem taky trochu lempl a ted to mam nejezdim.
a zamrzlo to úplně? Je to pevný led, nebo jen ledové krystaly ve kapalině? Pokud druhá možnost, normálně bych to zkusil nastartovat a nechat prohřát, pokud je to totálně zamrzlé, tak jedině do tepla nebo počkat. Ještě se dá velmi opatrně, pomalu a rovnoměrně nahřívat motor zdrojem tepla (hodit pod něj přímotop?), my to dělali, když zamrzla voda v MBčku a mělo za dvě hodiny vézt nevěstu na svatbu, horkovzduškou
uplne zmrzle to neni,da se tim projet na skrz,ale zkousel jsem nastartovat a nejde mi otocit volantem a natoz klickem,tak nevim,jestli to ma spojitost s timto
Zamknutej volant? Pánové to si nemyslíte vážně? Vždyť to by poznal i debil?! osobně myslím že nejde otočit volant jako mnědnes ráno- prostě zamrzlo kolo v to sněhové kaši a nejde točit pže led a točení na místě nejde!
Leoši Koubku-vy lejete do chl.soustavy jen nemrzku,do vody? Pak se nedivte že něco zamrzlo ,ideální je odpustit kapalinu, a dolít již naředěnou nemrzku,teda pokud jsem lajdák nebo ignorant a řeším to až při mrazech!
Osobně to řeším takto -po výměně kapaliny dolívám postupně jak se odvzdušnuje připravenou směs, pak už jen vodu a nestane se že by něco zamrzlo,za těch 5 roků ztratí asi 5°na zámrznosti,dělám na cca-25 ,takže před výměnou je jen na -20°C!Před každou zimou preventivně měřím hustoměrem !
I když jsem tam měl i nemrznoucí směs...jestli jsi tam něco málo kápl že se sotva obarvila voda tak se nediv. Tuhle srajdu co máš v chladiči prvně buď fénem nebo opatrně motorem zahřát a hurá do servisu. Dát tam novou celou chladící kapalinu namíchanou aspoň v poměru 1:1(koncentrát s destilovanou vodou) Samozřejmě za předpokladu že ti motor vydržel,ale to poznáš velmi rychle.
Když nejde otočit volantem a nemáš zamknutý volant,vysvětlení je jednoduché,auto si stálo v nějaký břečce,která zmrzla a kolo je prostě uvězněné v ledu. Jedině opatrně odsekat okolo kola rejčem,nebo něčím takovým.
Promíchá se to velmi rychle,v tom problém nehledej,prostě to bylo naředěný na malou koncentraci. 1:1 máš tak do -38 cca. Čím méně koncentrátu ve vodě,tím dříve to zamrzá-logicky
Tahle zima dobře prověří jak se o auto staráš a jaký jsi řidič..ono už si lidi zvykli že zima jsou jenom mokrý srajdy a bláto a tuhle zimu je to jiný. V takový zimě tě nechá ve štychu hned několik věcí-baterka před smrtí v tomhle mrazu prostě klekne. Špatně namíchaná nebo příliš stará chladící kapalina zamrzne. Rovněž tě můžou vypéct přimrzlé dveře nebo co hůř zamrzlé zámky. Musíš se taky dívat v čem parkuješ a dávat pozor že onen všemocný chemický posyp pro méně inteligentní v tomhle mrazu už neúčinkuje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.