Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Testy na Traktor jak to je?

Od: rf odpovědí: 21 změna:

Dobrý den, chci se zeptat planuju udělat rozšíření z B na T jak by probíhali testy?

Děkuji

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

2x

30hodin teorie, 10h jízd, 5 údržba, 2 pratika zdravověda

1hod=45min

Test jako na B

Před jízdou vše jako B + "prokázat znalosti použití záznamových zařízení, principů brzdových systémů a omezovačů rychlosti a prověřit odlehčovací brzdu a řídicí systémy" (stejně jako C)

a při jízdě vše jako B + "znalost vlastností vozidla, které mohou zabránit řidiči ve výhledu, vlivu větru na jízdu vozidla, opatření nutných pro předjíždění při stříkajícím blátě, užívání různých brzdových systémů, používání zpomalovací brzdy a přizpůsobení stopy délce vozidla a jeho přesahu při odbočování" (stejně jako C)

rf
hodnocení

Takže chápu to dobře že budu dělat znovu testy na B? Já totiž na auto vlastní tudíž proto jsem psal rozšíření z B na T. to je tolik hodiny?

ctenar*

Hodiny viz tabulka zde a ta hned za ní - hledej RB/T. Jak je vidět, tak i Céčkaři a Déčkaři ušetří jen 3 hodiny údržby oproti Béčkařům.

Jezdíš jen s traktorem.

Test na PC z teorie je stejný pro B a T (A,C,D mají některé otázky vyměněné za ty pro svoji skupinu).

rf
hodnocení

Já právě našel toto Rozšíření z B=>T 10 jízd po 45min. To je kravina myslíte to jak jsem našel já? :)

doplněno 10.01.17 17:41:

Aaaajo já jsem uplně blbej to je mysleno čistě jízdy bez výuky :D Jinak děkuji za vysvětlení :)

ctenar*

Ano, jízdy bez výuky. Píšu to už v prvním řádku prvního příspěvku.;)

rf
hodnocení

A ještě poprosím vysvětlení jak je to s vlekama 9ti tunka a tak? to normálně tahat můžu nebo na to je ještě další ŘP? :)

ctenar*

Hmotnost přívěsu není u T nijak omezena. Uplatňují se asi jen běžná omezení na přívěs vzhledem k váze traktoru a typu brzd přívěsu.

rf
10.01.17 19:37
hodnocení

Děkuji :)

ctenar*

Těch 9 tun jsem nedohledal ( zákon, EU směrnice).

rf
hodnocení

Takže to znamená že to není nijak omezeno? A ještě taková blbá otázka je něco pravdy na tom že když to neudělám napoprvé že mi seberou řp i na auto? :) Někdo mi říká že ano někdo zas že ne tak já už nevim..

ctenar*

Teoreticky ano, prakticky sem ještě nikdo podobnou zkušenost neposlal. Než se zahájí a proběhne správní řízení, uděláš už dávno opravný test. Za propadnutí u jízdy odebrání nehrozí. Jen za ten test.

Hmotnosti vleků nevím. Našel jsem jiné limity než 9tun. Snad poradí někdo jiný.

rf
hodnocení

Dobře.. Děkuji :)

ctenar*

Ještě k max.hmotnosti vleků za traktor zde - body 1.4, 1.7 a 2.2 .

Takže i přesto, že jízdu neudělám, dostanu svůj řp nazpátek a můžu autem jezdit? Takhle to je u všech rozšíření? (C,D,T,E)

Ano můžeš ale pouze traktorem (samojízdným prac. strojem) . Autem nebo náklaďákem potřebuješ E

rf
hodnocení

A ještě bych se chtěl zeptat je nějakej rozdil když bych dělal normálně na T a nebo rozšířil z B na T? Někde jsem právě četl že u BE je lepší udělat normálně BE než rozšíření z B na BE. Mohl by mi to prosím někdo vysvětlit. Podle mého vtom rozdil nejní..

ctenar*

Samotné T: 44 hodin teorie, 25h jízd, 8 údržba, 4 zdravotní příprava

Více hodin = vyšší cena

Vypadá to, že když už řidičák máš, tak MUSÍŠ dělat rozšíření.*nevi*

rf
hodnocení

Takže to musím děla rozšířeně jo? :O

ctenar*

Můžeš se vždycky zeptat v autoškole, ale divil bych se, kdyby rozšíření bylo dražší. Pošli sem odkaz na ceníky vašich autoškol.

doplněno 19.01.17 00:50:

Rozšíření znamená, že už se neučíš to, co umíš z dříve (značky, předpisy, práce se spojkou a řazení, ...)

rf
hodnocení

autoskolarhplus.cz/... tu je právě be 4000tis někde stojí i 7-8 tis... a pak právě to rozšíření a normální.

ctenar*

To B+E v ceníku je jen rozšíření B o přívěs za osobák. Předtím už musíš mít B, stejně jako to je u nákláďáků (nejde dělat rovnou C+E, ale nejdříve musíš mít C, pak uděláš to rozšíření o přívěsy/návěsy a výsledek se nazývá "skupina C+E").

Schválně si do té autoškoly kvůli tomu B+E zavolej a pak sem napiš co ti řekli. Pravděpodobně ti řeknou to samé, co jsem napsal výše.

Všimni si, že udělat T od začátku stojí prakticky 2x tolik, co stojí přidání skupiny, když už řidičák (na B) máš. Je to přesně to, co jsem očekával (2x více hodin = 2x vyšší cena).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]