Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat planuju udělat rozšíření z B na T jak by probíhali testy?
Děkuji
30hodin teorie, 10h jízd, 5 údržba, 2 pratika zdravověda
1hod=45min
Test jako na B
Před jízdou vše jako B + "prokázat znalosti použití záznamových zařízení, principů brzdových systémů a omezovačů rychlosti a prověřit odlehčovací brzdu a řídicí systémy" (stejně jako C)
a při jízdě vše jako B + "znalost vlastností vozidla, které mohou zabránit řidiči ve výhledu, vlivu větru na jízdu vozidla, opatření nutných pro předjíždění při stříkajícím blátě, užívání různých brzdových systémů, používání zpomalovací brzdy a přizpůsobení stopy délce vozidla a jeho přesahu při odbočování" (stejně jako C)
Takže chápu to dobře že budu dělat znovu testy na B? Já totiž na auto vlastní tudíž proto jsem psal rozšíření z B na T. to je tolik hodiny?
A ještě poprosím vysvětlení jak je to s vlekama 9ti tunka a tak? to normálně tahat můžu nebo na to je ještě další ŘP?
Hmotnost přívěsu není u T nijak omezena. Uplatňují se asi jen běžná omezení na přívěs vzhledem k váze traktoru a typu brzd přívěsu.
Takže to znamená že to není nijak omezeno? A ještě taková blbá otázka je něco pravdy na tom že když to neudělám napoprvé že mi seberou řp i na auto? Někdo mi říká že ano někdo zas že ne tak já už nevim..
Teoreticky ano, prakticky sem ještě nikdo podobnou zkušenost neposlal. Než se zahájí a proběhne správní řízení, uděláš už dávno opravný test. Za propadnutí u jízdy odebrání nehrozí. Jen za ten test.
Hmotnosti vleků nevím. Našel jsem jiné limity než 9tun. Snad poradí někdo jiný.
Takže i přesto, že jízdu neudělám, dostanu svůj řp nazpátek a můžu autem jezdit? Takhle to je u všech rozšíření? (C,D,T,E)
A ještě bych se chtěl zeptat je nějakej rozdil když bych dělal normálně na T a nebo rozšířil z B na T? Někde jsem právě četl že u BE je lepší udělat normálně BE než rozšíření z B na BE. Mohl by mi to prosím někdo vysvětlit. Podle mého vtom rozdil nejní..
Můžeš se vždycky zeptat v autoškole, ale divil bych se, kdyby rozšíření bylo dražší. Pošli sem odkaz na ceníky vašich autoškol.
Rozšíření znamená, že už se neučíš to, co umíš z dříve (značky, předpisy, práce se spojkou a řazení, ...)
autoskolarhplus.cz/... tu je právě be 4000tis někde stojí i 7-8 tis... a pak právě to rozšíření a normální.
To B+E v ceníku je jen rozšíření B o přívěs za osobák. Předtím už musíš mít B, stejně jako to je u nákláďáků (nejde dělat rovnou C+E, ale nejdříve musíš mít C, pak uděláš to rozšíření o přívěsy/návěsy a výsledek se nazývá "skupina C+E").
Schválně si do té autoškoly kvůli tomu B+E zavolej a pak sem napiš co ti řekli. Pravděpodobně ti řeknou to samé, co jsem napsal výše.
Všimni si, že udělat T od začátku stojí prakticky 2x tolik, co stojí přidání skupiny, když už řidičák (na B) máš. Je to přesně to, co jsem očekával (2x více hodin = 2x vyšší cena).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.