Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,mám škoda fabia 1.2 40kw.A mám problém z volnoběhem.Auto zníčeho nic začlo zlobít na volnoběh.Třeba když jedu 20km a zastavím a nehám auto na volnoběh,tak začnu kolísat otáčky motoru.Otáčky třeba 800 a zničeho nic stadnou na 400 potom se to začne vracet na tech 800 a furt do kola,někdy třeba aji zdechne.Jínak auto jezdí bez problému necuká při jízdě a ještě se mě nestalo,že by při jízdě zhaslo.Čím to může být?
0x
Ale klidne to muzou byt chycene podpalene ventily, htp na to trpi.
Ne podpalený ventil určitě neni,to by auto jelo na 2 válce,ale mě to jede jako čert třeba kolem 140 km/h.Egr ventil tento motor nemá.
Jako prvni to bude stejne chtit diagnostiku.
Jo na diagnostiku to napojím ještě dneska a dám sem fotky.A co všechno to tchanovi dělalo za problémy?
doplněno 09.01.17 23:50:
Tak diagnostika nehlásí žádnou chybu.
doplněno 10.01.17 11:32:
Palivový filtr byl měnen ninulý rok na podzim olej a byl vyměnen i vzduchvý filtr.Olej zančka Castrol edge fst 5w-30 a je na horní rysce,takže v motoru bude 3l.Auto za tu dobu najezdilo 8000km.Skrtící klapku určitě vyčistím a nastavim a ještě si proměřím hodnoty čidel tlaku nasavaného vzduchu čidlo snímač otáček váčkové hřidele
0x
1,2 HTP má čtyři zásadní kurvítka: 1. umístění katalyzátoru na bloku motoru tak, že přehřívá olej = karbony na dříku ventilů = jdou ztuha + velká vůle v uložení dříku = ventily se nedovírají a podpálí se. 2. umístění katalyzátoru blízko výfukových ventilů = po čase se piliny z katu dostávají na ventily = poškození ventilů = netěsnost = podpálení. 3. vyvedení EGR blízko klapky = zasvinění klapky a poškození dalších dílů - potenciometr, řídicí jednotka. 4. hydraulický napínák řetězu nemusí napnout a řetěz může přeskočit = potkání motoru.
Nastuduj si tohle: cimbu.cz/...
Kolísání volnoběhu je první příznak těch kurvítek - ventily nestíhají dovírat/ zasviněná klapka taky zlobí hlavně při volnoběhu...
Určitě bych hned vyměnil olej (boj s karbonem na dříkách ventilů). A vyčistil klapku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.