Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,mám škoda fabia 1.2 40kw.A mám problém z volnoběhem.Auto zníčeho nic začlo zlobít na volnoběh.Třeba když jedu 20km a zastavím a nehám auto na volnoběh,tak začnu kolísat otáčky motoru.Otáčky třeba 800 a zničeho nic stadnou na 400 potom se to začne vracet na tech 800 a furt do kola,někdy třeba aji zdechne.Jínak auto jezdí bez problému necuká při jízdě a ještě se mě nestalo,že by při jízdě zhaslo.Čím to může být?
Ne podpalený ventil určitě neni,to by auto jelo na 2 válce,ale mě to jede jako čert třeba kolem 140 km/h.Egr ventil tento motor nemá.
Jo na diagnostiku to napojím ještě dneska a dám sem fotky.A co všechno to tchanovi dělalo za problémy?
Tak diagnostika nehlásí žádnou chybu.
Palivový filtr byl měnen ninulý rok na podzim olej a byl vyměnen i vzduchvý filtr.Olej zančka Castrol edge fst 5w-30 a je na horní rysce,takže v motoru bude 3l.Auto za tu dobu najezdilo 8000km.Skrtící klapku určitě vyčistím a nastavim a ještě si proměřím hodnoty čidel tlaku nasavaného vzduchu čidlo snímač otáček váčkové hřidele
1,2 HTP má čtyři zásadní kurvítka: 1. umístění katalyzátoru na bloku motoru tak, že přehřívá olej = karbony na dříku ventilů = jdou ztuha + velká vůle v uložení dříku = ventily se nedovírají a podpálí se. 2. umístění katalyzátoru blízko výfukových ventilů = po čase se piliny z katu dostávají na ventily = poškození ventilů = netěsnost = podpálení. 3. vyvedení EGR blízko klapky = zasvinění klapky a poškození dalších dílů - potenciometr, řídicí jednotka. 4. hydraulický napínák řetězu nemusí napnout a řetěz může přeskočit = potkání motoru.
Nastuduj si tohle: cimbu.cz/...
Kolísání volnoběhu je první příznak těch kurvítek - ventily nestíhají dovírat/ zasviněná klapka taky zlobí hlavně při volnoběhu...
Určitě bych hned vyměnil olej (boj s karbonem na dříkách ventilů). A vyčistil klapku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.