Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Peugeot 306, výměna žárovky světlometu

Od: autop odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, odešla mi u Peugeot 306 (roč. 98) jedna parkovací žárovka. Ze zadní strany světla je kulatý plastový kryt, který jsem odšrouboval a zjistil že se můžu dostat pouze k hlavní žárovce. Má zde někdo stejný typ auta a může mi prosím poradit, jestli se lze k parkovacím žárovkám dostat stejně jako k té hlavní nebo je nutné světlo nějak rozebrat? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkamatapat*
hodnocení

3x

Světlomet není nutné rozebírat,u hlavní žárovky (3dráty) je i konektor pro parkovačku(2 dráty).Ten vytáhneš a žárovku vyměníš.

hodnocení

3x

Je to velmi jednoduché -parkovačka je jen zasunuta v patici a ta je zase zasunuta do tělesa světlometu,kdežto hlaví žárovka je přes pérový drát (či jak to nazvat) zajištěna v tělese světla obojí vedle sebe pod jedním krytem.Viz šipky v obrázku!Pokud byste chtěl příručku písněte sz!Mám v elektronické podobě!

Peugeot 306, výměna žárovky světlometu
autop
hodnocení

Příručku mám, ale úplně jsem na ní zapomněl*bzum* Zítra se na to vrhnu a zkusím to vyměnit, takže všem díky za opovědi.

Chce to dělat s chladnou hlavou a myslet na to co člověk dělá. Já po koupi xsary zvyklý z Ax na jednoduchý světlomet chtěl vyměnit parkovačku a když to nešlo silou, šlo to ještě větší silou. Parkovačka musí být přeci pod tím víčkem nejvic napravo do kterýho vedou dráty...no dalo to práci vyrvat bazmek elektrickýho naklápění světel :) A ještě víc práce dalo to dostat zpátky a dát to do funkčního stavu... A pak se řekne blbá žárovka.
dejv111*

Co jste měl za Xsaru? Mám ročník 2002 - po faceliftu a abych vyměnil parkovací žárovku v levém světlometu, musel jsem rozebrat celý předek! Nárazník dolů, čelní plastový díl před chladičem a výztuhu. Pak až teprve bylo možné vytáhnout světlomet a vyměnit žárovku. Před světlometem se totiž nacházi čerpadlo pro ABS. Tohle v Citroenu nezvládli. *bzum*

doplněno 11.01.17 14:43:

Omlouvám se za offtopic, ale když už jsem načal výměnu žárovek u Xsary, tak stejná chuťovka je výměna žárovek světel pro osvit SPZ. Sundat pěkně tepec 5. dveří, pak jakousi folii na kastli, hrábnout do dveří, vycvaknout plastová světýlka, která drží na cvočkách a pak až vyměnit žárovku. Prostě krása. *zed* No a protože jsem toto nevěděl, tak jsem se snažil čiré plasty rvát zvenku. Samozřejmě mi sklíčka praskla, tak je mám na prasáka přilepena mamutem, takže příště asi nová světla. *pivo*

doplněno 17.01.17 06:32:

@totak: Jestli na to jdu z blbé strany? To si nemyslím. Ať se divám jak se dívám, tak jinudy se k tomu dostat nedá. Měl jsem oddělaný i kdycí plast se znakem Citroen co je nacvaknutý nad světly, ale nic. Nevím, možná to bude chtít příště více šikovnosti a nějak lépe zapáčit. :) Teď to řeším tak , že mamutem přilepené sklíčko větší silou oddělím, vyměním žárovku, oškrábu starý mamut, nanesu nový, připlácnu, nechám přes noc uschnout a jede se dál. Řešení humpolácké, ale funkční.:-D

mám tuto xsaru - a proto jezdím do servisu. Servisák si povolí 3 šrouby světlometu a dostane tak o 1 cm více místa. Ruku má malou - je drobné postavy - takže to opravdu dokáže vyměnit do 5ti minut - jen má ruce trochu odrané...

Já právě pro svou neschopnost demontovat vpodstatě půl předku jsem to dal do servisu na výměnu oleje s prosbou o výměnu žárovky ;)

doplněno 11.01.17 16:40:

no já se musím mrknout - ale taky se mi zdá, že to sklíčko je tam nějak šroubnuté nebo na nějaký "cvok" a je motný to vyloupnout pod madlem... Je pravda, že jsem to 3 roky neměnil...

Já mám jedničkovou, tam je místa habaděj. Akorát vidět tam není takže otočit žárovku přesně do zářezu člověku který to dělá jednou za rok chvíli zabere. K čemu jsem se ještě nedokopal, to je výměna žárovek v předních mlhovkách. Vysadit nejdou a lézt do toho zespod to je očistec.
doplněno 11.01.17 16:24: Ty Dejve..A nešels do toho tentokrát z blbé strany? U mě se musí sundat jen rámeček SpZ a pak se normálně vycvakne sklíčko. Sranda je že když už jsem si objednal sufitky s ledkama protoze mi furt odchází na Sceniku, tak Citroen jako na potvoru tam zas má celosklo. Tak mi půlka sufitek leží doma zbůhdarma.

hodnocení

2x

Dobrý den. Je vlastně jedno, jestli máte peugeot, citroen případně škodovku... u většiny "novějších" aut už se mění demontáží světlometu, protože je tam takových věcí, že to normálně vyměnit nejde... Já to řeším návštěvou servisu s prosbou "vyměň mi to - a mrkni na potřebný servis ..." - mám tak kontrolu podvozku a za žárovku dám třeba kilčo.

Stojí mi to za to - protože ta námaha kvůli výměně blbé žárovky - to je někdy na kladivo a všechno rozbít...

doplněno 09.01.17 14:30:

smysl nehledejte - zákon je z doby, kdy výměna byla možná...

doplněno 10.01.17 08:09:

@ra252 - no když na to máte, tak plaťte :) - asi nemáte starého pežota, když za tento servis platíte takové částky...

Taková výměna "žárovky" u xenonu to je pálka...

No, já platil tudlevá v servisu za gumičku do zadního stěrače, žárovku osvětlení SPZ a potkávačku 5 593 Kč ...

doplněno 10.01.17 18:35:

A ještě k tomu mi v návodu od auta zakazujou tu potkávačku vyměňovat sám ...

mnd®
hodnocení

0x

Na netu je tabulka časů výměn žárovek a u peugeota je to průměr dvanáct minut.Takže to nebude jen tak.nedělá se to náhodou taky přes podběh?

autop
hodnocení

Radši to nechám servisu. Pokud je potřeba světlo rozebrat nebo tam lézt přes podběh, jaký má potom smysl mít v povinné výbavě sadu žárovek, když sám dokážu vyměnit pouze hlavní?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma parkovací světla

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]