Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převozní pojištění

Od: eduardstodt odpovědí: 9 změna:

Budu kupovat novou motorku a chci se zeptat jestli mohu sjednat pojištění na převoz motorky z obchodu domů a pak ji pojistit a teprve přihlásit nebo opačně první přihlásit a potom pojistit až bude mít SPZ.Děkuji za odpověď

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

klus
hodnocení

2x

Napřed udělat řádné pojištění bez SPZ, pak přihlásit a na pojišťovně doplnit SPZ. Žádné pojištění na jeden den pouze na převoz.

hodnocení

1x

Klidně u prodejce uzavřít PR,pak po dojezdu domů,ať autem nebo na motu,pak dojít na svou pojištovnu (tu kterou preferujete nebo kde je lepší nabidka) a uzavřete novou přičemž původní zrušíte (pokud se nezaplatí tím líp) lze zrušit do 2měsíců!Osobně jsem to takto řešil mezo svátky.Na rychlo skrze zápis změny,STK aby se dalo jezdit uzavřena a pak jsem na své poj.změnil-za stejné peníze ale lepší podmínky než dal makléř!

doplněno 08.01.17 14:43:

Honzas-když nevíš o co jde tak raději nic nepiš!

doplněno 08.01.17 17:09:

Jednoduše jak jsem psal-jedu koupit auto? Uzavřu PR=dostanu ZK a do 14 dnů mám zaplatit ale pže nevím zda koupím či ne a z dalších důvodů,pak nezaplatím. Dojedu pro auto,koupím zapíšeme změny a mohu s klidným svědomím auto provozovat- MÁM Zk a platné PR!.Dojedu domů a zjistím že u jiné mohu mít ještě levnější nebo u jiné za stejnou cenu lepší podmínky-tak ušetřím čas pr zruším=oni nic nemusí vracet neboť ještě nebylo zaplaceno , a klidně uzavřu u jiné pro mne výhodnější ,nebo další varianta-zůstanu u stejně ale mohu bez čekání na výročí ihned změnit smlouvu za pro mne lepší a pak zaplatit!Vše legální bez podvodů!

No to je dobre radit aby neplatil. Pak se vyrype a pojišťovna si ho vychutna.
mnd®

honzas1: Možná špatně čtu,ale můžete sem napsat,kdo kde něco píše o neplacení? Zaplatit se může později.Dělá se to tak běžně.

tak proč to nerozvedeš když jsi takový znalec v pojistkách? ja se velice rád nechám od tebe poučit..nenapada mě jediný rozumný důvod, proč by neměl uhradit sjednané povinné ručení..stejně mu to pojištovna naučtuje tak či tak..nebo znáš nějaký fígl jak to obechcat a mít pojistku zadara? když ji zruší, tak přeplatek zašlou zpět.. takže mě opravdu zajíma to jáádro pudla

mnd®
hodnocení

1x

On-line pojištění - ...Dokladem o povinném ručení je zelená karta. Ihned po sjednání ji zasílají emailem a druhý den poštou. Po sjednání zasílají tzv. dočasnou zelenou kartu. Typicky platí dva měsíce. Jakmile Vámi vybrané povinné ručení zaplatíte, dostanete trvalou zelenou kartu povinného ručení se standardní platností jeden rok.

Povinné ručení online je sjednáno v souladu s občanským zákoníkem formou na dálku. To znamená, že smlouvu, kterou Vám zašlou, nemusíte podepisovat. Akceptujete ji pouze tím, že ji zaplatíte...

hubas*

Nezaplacená pojistka není platná, bude-li jednou ze smluvních stran z tohotu důvodu její platnost zpochybněna. A pokud by měla pojišťovna plnit, buďte si jisti, že to udělají! Zařiďte si povinné ručení dle vlastního výběru na převozní čísla popř. na VIN.

hodnocení

0x
Ciste na prevoz asi ne. Ale jsou třeba mesicni. Ale myslím si, ze pojistky se dají zrušit do dvou měsíců bez udání duvodu. Jinak presne nevím o co ti jde. Pokud na motorce pojedeš, tak musí být pojistena nejlíp na tebe. A samozřejmě ji musíš mít pojistenou před tím než půjdeš vyrizovat spz. Predkladas zelenou kartu

moto*
hodnocení

0x

Bez Povinného ručení a SPZ motorka na veřejnou komunikaci nesmí.
Prodejce může poskytnout buď papírovou převozní značku, nebo zapůjčít trvalou převozní značku. Dělám to proti záloze. V každém případě musí být být převozní značka pojištěná.

Další možnost je si dovézt motorku domů na vozíku, nebo dodávce a v klidu vyřídit přihlášení a SPZ. Nebo motorku po zakoupení nechat po dohodě u obchodníka a odjet s ni až po přidělení a montáži značky.
Já mám převozní značky a nebo zákazníkovi motorku dovezu, aby nemusel riskovat problém s kontrolou. I když se i stane, že zákazník zakoupí a odjede bez pojištění a SPZ. To je jeho riziko, varoval jsem jej.

Allianz umožňuje na motorky sezóní pojištění, takže pojistka je trvalá, pojišťovna ale ručí za škody během dohodnutého období. Pokud na ni někdo jede mimo dohodnuté období a je kontrolován Policii, tak s ni nemá problém, protože policajt neví kdy pojišťovna ručí a kdy ne. Problém by byl, kdyby způsobil škodu, i když je náhoda blbec, tak někdy se to dá risknout. Píši o tom, protože o této možnosti ještě moc lidí neví. Mne to zbavilo nutnosti dávat motorku s drahým ručením na zimu do depositu. A i s levným pojištěním platím jen za sezónu a ne celý rok. Je to sice trochu za okraj tematu, možná někomu ušetří peníze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]