Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Octavia 2 - odtrhnuté lanko na kapote

Od: nattina* odpovědí: 5 změna:

Dobrý deň. Poradíte mi niekto prosím ako otvoriť kapotu na Škoda Octavia II? Pri týchto mrazoch sa mi vybila baterka a kapotu nejde otvoriť - pravdepodobne sa odtrhlo lanko. Existuje nejaký spôsob ako kapotu otvoriť? ĎAKUJEM

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

No dělá se to tak, že se zvedne auto na velký hever, ideálně jak mají v servisu, odmontuje se spodní kryt motorového prostoru a pak se musí umět sáhnout na to správné místo. Teoreticky by se mělo dát dohmatat k zámku a u něj pak západku povolit. Je to spíše o zkušenostech.

Být na Vašem místě bych auto vzal na lano a dotáhl do nejbližšího servisu.

doplněno 07.01.17 19:27:

@diesel naprostá pravda :D

hodnocení

0x

Viz Mytrix nebo dle slov-co nejde za použití malé síly-jde za použití velké síly- hrubým násilím haupnu vyrvat!(nwn zda-li to lze i na O2!

doplněno 07.01.17 19:17:

Jinak na svém současném co budu prodávat mám udělátko-zdublované lanko vyvedené do nárazníku!

hodnocení

0x

Do servisu není nutné to odtahovkou tahat. Já mám na snadné dobíjení udělátko: na nabíječku přidělaný konektor do autozásuvky. nemůžete tudy hnát velké proudy, ale běžné 4 A nabíječky jsou v pohodě. Mám ale O1, kde se zásuvka při vytažení klíčků neodpojuje, nevím jak vaše O2. Pokud se vám odpojuje, tak by bylo nutné nechat klíček v první poloze (tak mrtvá snad baterka není, aby nesepla relé). Jinak by bylo nutné se plusem nabíječky napíchnout v pojistkové skříni.

Ale já stojím doma u vchodu do domu. Jestli stojíte někde na parkovišti, je to horší.

hodnocení

0x

Mě se to slalo kdysi u Felicie.Sice lanko v pořádku, ale bohužel se ulomila pojistka proti otevření...

Ze spoda ani náhodou.Je tam chladič.

Musel jsem flexou vyříznout otvor do přední masky.

Takže v podstatě něco podobného jak je na videu , ale do masky...

mytrix*

Felicie a Octavia jsou dvě konstrukčně naprosto rozdílná auta. U feldy se dá otevřít kapota dlouhým šroubovákem přes masku. Dokonce jsem to tuším viděl i jako návod na youtube.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]