Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Divný zvuky Octavia 1

Od: cual* odpovědí: 10 změna:

Zdravim mam takovy dotas mam skoda octavia 1 1,8 20v najeto nakejch neco pres 200 000 ted nevim presne ale dotas zni kdyz sem auto kupoval asi pred trema rokama tak sem si vsiml ze kdyz sem se rozjizdel normalne jak se ma rozjizdet tak se ozivaly takovy divny zvuky jako kdyz neco nezapadne do sebe jak ma takovy jak kdyz se neco o sebe tre jakoby kdyz vezmete dva brousky na noze a trete osebe jakoby kovovy zvuk jakoby zuby a po chvilce se to ustali pride mi to ze to je z prevodovky nebo pobliz vymenil sem olej v prevodovce a po case to prestalo ale ted jak je zima tak se ty zvuky zase objevuji taky je to dost slyset kdyz pri rozjezdu protocim kola

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

jukni k předním kolům jestli ti nešolíchaj krycí plechy o brzdovej kotouč

cual*
hodnocení

to urcite nejsou koukal sem videl bych to na neco jak tady psali kolegove neco s abs protoze mi bylo divny proc kdyz dam klicek kdy se rozsiti vsechny kontrolky tak se nikdy nerosvitila abs kontrolka tak mi to bylo porad divny tak sem se nasral a rozebral pristrojovku a zjistil sem ze asi majitel prede mou tu kontrolku dal pryc aby porad nesvitila protoze kdyz sem koukal pres vag tak tam bylo cidlo na prednim levym kole spatny tak sem ho vymenil a potom naletoval novou kontrolku a kontrolka dobry akorat je mi divny proc kdyz necham schvalne vsechny kontrolky zhasnout a potom nastartuji tak se abs kontrolka znova rozsviti a hned zhasne cetl sem ruzne na forech ze to muze delat slaba baterka je pravda ze uz ji mam 5let starou nebo naky okostreni u starteru este me napada jestli to nemuze delat spojka jestli uz neni u konce sviho zivota a nebo taky ze zacatku jak sem to takhe koupil tak sem s tim byl u mechanika a zrovna to nedelalo rikal ze to muze delat taky diferak vubec netusim jetli tam nekej jestli ho nemaj jenom auta ze zadnim nahonem ze at s tim jezdim dokud se to nevysipe upnle no tak sem to nak neresil dalo to pokoj az ted se to zase objevilo

Pokud tam mas chybu v abs tak je mimo provoz a nijak nebude zasahovat. Nebo jestli myslis ze by to mohlo byt abs, tak mu vytahni pojistku. A kdyby jsi to auto zvedl a roztocil motorem kola, tak to kraval neudělá, pokud by to byl dif, tak si myslim ze by to delalo hluk i v plném rejdu a ryhlejsi jízdě. Pokud to dělá jen sem tam a hlavně ne když potřebuješ, tak se to blbe hledá
cual*
hodnocení

chyba v abs neni to se vzdycky kouknu pres vag divny proc kdyz se pripojim k jednotce abs ze sem v ni myslim na pristorjovce kdyz sem z kousel u kamaradova octavky se pripojit pres vag tak se ta kontrolka vzdycky rozsvitila a kdyz sem pres ten vag se od ty jednotky se odpojil tak zhasla u me se vzdycky na chvily rozsvitla kdyz sem se odpojil od jednotky abs na chvily se rozsvitila a hned zhasla a to stim auto ze ho zvednout to zkusim to me nenapadlo dela to pokazdy pri rozjezdu potom je to normalni mi to prijde jakobynechteloneco do sebe zapadnout stejne to asi neviresim muzu jenom cekat kdy se to vysipe uplne zamozrejme v tu nejmin vhodnou chvily

Jo to znám. Když to nevyresis hned tak te to pak vydupe za nejhordich podmínek

Nezáleži na pohonu nápravy,difernciály sú u všetkých,neviem ako to bude u elektromobiloch.

vernon
hodnocení

0x
Dělá to ABS a je to u těchto aut normální. Jakmile se přední kola točí různou rychlostí, ABS si myslí že se jedno blokuje a cvaká s odlehčovacími ventily.

hodnocení

0x

Viděl bych to na systém EDS. Když jedno kolo prohrábne, systém ho za pomoci ABS přibrzdí a tím zabere i druhý kolo.

vernon
Taky jsem si to ze začátku myslel, ale není tomu tak. ABS těchto vozů nemá EDS funkci, ventily dokáží tlak z HBV jen snižovat, neumí to brzdu samo natlakovat.

Třeba moje ovtáva z roku 1999 to má.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]