Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, téma je tu hojně řešeno, přesto svůj konkrétní případ jsem nenašel..
Koncem r.08 jsem si v mladické nerozvážnosti a vidině prvního automobilu za 1kč koupil favorit. Podepsal jsem s majitelem smlouvu, vůz byl odhlášen na moje jméno a byly mi předány doklady. Během dvou dní přestal vůz jezdit, tak jsem jej odstavil na parkoviště a jel do anglie vydělávat na nový, teď jsem se vrátil a všichni okolo mě děsí historkami o pokutách od ČKP. Srhnutí po pročtení tohoto serveru: vůz je tedy v "polopřihlášeni" započatém před 09, pojistka od bývalého majitele končila k 03.09 a já žádnou další nezaplatil. Jaké tedy nejlepší(nejlevnějsí) řešeni? Vozidlo sešrotovat, přihlásit na sebe, vyřadit a bát se, že mi CKP naúčtuje sankce? Nebo existuje nějaké "elegantnější" řešení? Třeba "sehnat" si doklad o likvidaci s datem 03.09, kterým bych CKP kontroval? Díky všem za odpovědi. L
Jediné legální a snadné řešení.
Vozidlo dopravte na ekolikvidaci. Zdarma! Dostanete doklad, ten si vezmete s sebou na evidenci vozidel. Rovněž vezmete občanku, žádost, velký techničák, malý techničák, SPZ a jdete na evidenci vozidel. Tam nejdříve vozidlo na sebe doregistrujete za 800Kč a jako evidenční majitel hned vyřadíte z evidence.
Co jednoduššího?
Ano děkuji, toto jsem(převážně na základě Vašich prispevku na poradte.cz) vydedukoval, ale jde mi to, zda mi CKP muze ulozit pokutu za obdobi, kdy pojistka nebyla placena..? Díky. L
"pokutu" může udělit , ale vy určitě jim do 30 dnů odpovíte, že jste vozidlo od dd.mm.rr vozidlo neprovozujete a v souladu se zákonem 168/1999 § 1 nemusíte uzavřít zákonné pojištění.
Co dále není jasné?
Dobrý večer pane Cukrář. Hodinku jsem se snažil najít na Internetu nějaký
postup, jak vyřadit auto z evidence, bez dokladu o ekologické likvidaci. A
jelikož si myslím, že jste asi jediný, kdo ví o čem píše, chtěl jsem Vás požádat
o zaslání postupu. Autíčko bych si chtěl nechat na ND. Přeji krásný večer a
mnohokrát děkuji. Jan Menčík, Holovousy. xmencikj@seznam.cz
Milý Jane, zdravím do Holovous. Když kouknete po internetu najdete na mě on line kontakty. Zkusíme to nejdříve :
ICQ 55180641, skype: milancukrar, mailto: milan.cukrar@volny.cz
zkuste se ozvat vy, jsem tu do 22 hodin
Děkuji. Nakonec to vypada, ze nejjednodusi bude nakonec i nejelegantnejsi
Jen bych jeste poprosil, jen krátce vysvětlit, co tento zákon říká(vím, měl bych si ho přečíst sám).. to by pak mohl takovy dopis CKP poslat kazdy, komu prijde penale za neplaceni pojistky,ne? Oni se s tím spokojí?
Jestli tedy chápu správně(a je dost možné, že bůbec ne), po odeslání dopisu o neprovozovani vozidla je na CKP, aby mi dokázala, že jsem vůz provozoval..? To ve mě pak ale vyvolává další otázky: proč by se vůbec snažili nějaké pokuty vymáhat, když stačí odepsat, že auto není provozováno? K čemu je depozit značek, když stačí zajet na zahrádku a nemusím platit povinné ručení..?
Libore, první věta naprosto správně. Oni je budou vymáhat jen od neznalích majitelů.
K čemu je depozit značek, když stačí zajet na zahrádku a nemusím platit povinné ručení..? *** toto jsem ale nenapsal, a za toto je pokuta!
Prosím nespojovat sankce za nepojištění vozidla od ČKP, a neuložení značek do depozita.
Ted jste mi teda zamotal hlavu, ja znacky do depozitu nedal(jak jsem psal vyse), hrozi mi teda pokuta za neodevzdani znacek? od koho? Od DI? Nebo je to tak, ze prestoze jsem vuz neprovozoval, bylo mou povinnosti platit pojistku, protoze jsem neodevzdal znacky do depozitu? Ty zakony jsou silene..
Liborku, on line bych to vysvětlil ale popsat je to těžší.
Vozidlo je pojištěné, přestanete platit pojistku protože: je více možností, -pokud přestanete platit, musíte odnést značky do depozita.
Zákon o pojištění a zákon o evidenci vozidel jsou provázané. Je to na on line diskuzi.
zákony schvalují poslanci, které volíte...kdyby nebylo tolik nepojištěných aut, nebyl by nutný žádný podobný zákon...Chtěl by jste, aby do Vás někdy naboural člověk s nepojištěným autem, a to Vaše auto přitom totálně zničil? Myslím že sankce za nedodržení zákona jsou na místě, byl bych za ještě přísnější, klidně za zákaz řízení, minimálně na 1 rok...Pokud ČKP splní co slibuje, předá případy dlužníků agentuře, která se na to specializuje, v případě že se to dostane před soud a soud uzná požadavky ČKP za oprávněné, čeká Vás exekuce...ale protolže žijeme v právním státě, musí Vám být dluh prokázán...bylo vy dle mého názoru v rozporu s dobrými mravy platit za něco, co dávno neexistuje, pojišťovna by se smlouvou zavázal k plnění, která by ale nikdy nemohla poskytnout ve vztahu k neexistujícímu autu...proč tedy platba a exekuce? Něco jiného je to s existujícím autem...musel by jste prokázat, že auto neprovozujete...že bylo nepojízdné, že nebylo na veřejné komunikacei, ale někde v soukromé garáži...pokud ČKP sdělíte, že jste se po uvedenou dobu zdržoval v zahraničí, a auto předtím prodal, věnoval, daroval, dal, atd, tak to bude na úvaze právníků ČKP, zda se s Váma o něco soudit a zda bude ČKP schopna prokázat existenci a provozování auta...zápis v registru vozidel nekopíruje realitu, takže ani není důkazem o tom, že auto existovalo a bylo provozováno...Když Vám všem ČKP radí, aby jste s čestným prohlášením vyrazili na úřad a auto trvale vyřadili, tak já Vám radím, jděte s čestným prohlášením na ČKP, kde uveďte, že auto nemáte, že bylo před Vaším odjezdem do zahraničí rozebráno na díly...a už dávno neexsituje...pak ale nemůžete na registr vozidel pokoušet se auto vyřadit, protže to bude důkazem toho, že auto je na světě...No uvidíte sám, jak dopadnete, pak nám o tom napište...
Dobrý večer.Jako právní majitel vozidla navíc uvedený v odhlášce nemáte moc dobré vyhlídky.Pokud nebyla espézetka v depozitu sankce Vám hrozí.Ten antidatovaný papír o ekolikvidaci je také řešení.
Ne, značky jsem do depozitu nedal. Dobrá tedy, modelový případ: teď v říjnu přijdu na Dopravní s dokladem o likvidaci z dubna, hrozí mi nějaká sankce za to, že jsem auto ihned nevyřadil? Odporovalo by to sice logice, ale může mi CKP namerit sankci i za neexistujici vozidlo, resp za dobu, po kterou vozidlo na me bylo prihlaseno(odhlaseno)? Dekuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.