Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi nastartovat

Od: smoukyorfish odpovědí: 8 změna:

Ahoj opravuji kamarádovi auto škoda fabia 1 řada , stávalo se mu že mu po zahřáti motoru prostě chcíplo auto kdekoliv a kdykoliv a pak se to začalo opakovat pokud ste jeli dále nenechali motor schladnout, říkal mi že to dělá alternátor a že nemá čas ho vyměnit tak sem si říkal já mám času dost udělám to koupil sem ho a vyměnil ale nic se nezměnilo , tak sem připojil diagnostiku a svitil egr ventil, klapa vzduchu škrtící,a teplotní čidlo no čidlo sem vyměnil ale také nic pak mi známý řikal že nejednuší zpusob jak vyčistit motor je dát tám trochu petroleje udělal sem to a přitom sem chtěl vyměnit svíčky ale nejak mi ted auto nestartuje co mám dělat? poradte díky když startuju 10 min baterka se zmeší o polovinu takže při každém pokususu musím nabíjet baterku skoro. Poradtě díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

jakej motor?

smoukyorfish
hodnocení

Škoda Fabia 1.2 HTP Datum výroby: 22.4.2004Motor: AZQ (1.2 HTP 47kW)Převodovka: GSB (5S)Barva: 1B (stříbrná diamantová metalíza)

hodnocení

0x

Skúste sa pozrieť na snímač otáčok,tzv, Hallov snímač.

hodnocení

0x

jakou má souvislost čištění motoru a chcipaní? petrolej občas muže pomoct, když auto žere nadměrně olej.. nic víc nic mín.. nevím proč to tam leješ, když řešíš uplně něco jiného.. a hlavně mu ještě odpal startér.. to ti určitě poděkuje... když vyndáš po startovani svíčky tak jsou mokré? jestli ne, tak ve vagu motor, první kanál a staruj, musi tam byt tak 200-300 otaček.. pokud jsou svičky mokre tak zkontroluj zapalovani.. pokud pali všechny tři svičky tak ještě mužou byt podpalene ventily a je to bez tlaku, ale to by mělo i tak chytnout.. něco jsi tam asi skonil.. co jsi vyvaděl s tim petrolejem? kolik jsi tam toho nalil?

smoukyorfish
hodnocení

Dívej jako já autum moc nerozumím umím jen něco, dal sem do každé 2* injekčí stříkačku oleje nechal 2 dny pak dal nad to hadr a at se to vistříkne pak skusil nastartovat a jako po 3 to chytlo ale musel sem držet otáčky když sem je pak pustil byl konec. Jo to auto žralo oleje až moc. No jako svíčky jsou mokré ale ne horké. Ale když sem startoval cítil sem něco spaleného no , a když ted startuju citím benzín.

smouky sory ale něco hulíš?Autům nerozumýš a spravuješ je? Auto chcípne vyměním alternátor *ee* 2 stříkačky oleje na 2 dny, na to hadr, ten vistříkne.*sok* .Svíčky mokré ne horké(od čeho asi).Baterka vydrží startovat 10 min.? Tak to je dost dobrá kdes ji koupil?Sorry ale dej to do servisu

mnd®

Proč do servisu? Času má dost a určitě to opraví.

... říkal mi že to dělá alternátor a že nemá čas ho vyměnit tak sem si říkal já mám času dost udělám to...

Kamarádi jsou přece od toho aby poradili.Pořád lepší,když opravuje starý auto a učí se novým věcem než aby se hned pustil do něčeho moderního.Těchto aut ještě jezdí dost,tak kdyby se to náhodou nepovedlo nastartovat,tak se přece dá koupit celej motor - novej alternátor už má - to je základ.

smoukyorfish
hodnocení

Dívej byl sem 3* na diagnostice tam mi řekli že nic nenašli a řekli mi jen opatření. Ale ten kámoše nechce jezdit s autem které ti chcípne na křižovatce a pak neodjedeš. Jako nejsem automechanik ale taky je to lepší než aby stálo 5 let na zahradě a pak se dalo do šrotu protože zrezne.Stačilo mi jak sem ho bral k sobě že mělo ruční brzdu a byly přichycené zadní brzdové destičky.On to auto koupil totiž ve spěchu a s nikým se neradil a celkem do předraženě ale když odpálím statér nebo něco...furt to není zas tak drahé. Jako ale nevím čím to ted muže být. Jak pozná že pálí žhavičky? co mám teda dělat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma auto nestartuje

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]