Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Motor škube, vynechává

Od: encian* odpovědí: 3 změna:

Zdravíčko pánové, možná i dámy :)

Trápí mne problém s motorem. Škube. Vynechává. Otáčky padají rázem z 3000 na 1500 a zpátky. Ručka otáčkoměru lítá jak zběsilá a cvaká u toho. Včera přišla i série "škytanců", kdy následně motor zhasnul úplně (asi při 40 km/h). Museli jsme roztláčet asi na 3x, protože nešlo nastartovat vůbec. (klíč vytáhnut, kvůli restartu jednotky) Když takhle začne škubat, trvá to i 5 vteřin, motor vůbec nereaguje na příkazy plynového pedálu.

Strýc mechanik prováděl diagnostiku, nikdy nic extra nevykazovala. Jen sporadické chybky s čidlem otáček? - či jak se to jmenuje. (byl tam umaštěný kontakt, který vyčistil. Závadu to nevyřešilo) Asi budeme muset vyměnit celé čidlo.

Zajímal by mě váš názor, máte někdo zkušenosti s tímto problémem? Může tohle dělat třeba jen baterka? Svíčky, filtry..? Shit palivo to asi taky nebude (Benzina).

Bohužel se v tom nevyznám, omluvte mou netechnickou mluvu. :)

VW GOLF 4; 1,4 mpi 16V; 55kW; r. v. 2001

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

a dělá to pravidelně nebo jen občas..?pokud ti to nejde nastartovat tak neni nic jednoduššího než povolat strýce s diagnostikou, daš si kanál s otačkami motoru a budeš startovat, musi ukazovat otačky aspon tak 200-300.. může být KO ten snímač nebo kabeláž z čidla do řidici jednotky

encian*
hodnocení

Prvně přichází škubance mírné, a třeba po jednom. Zpravidla až po zahřátí motoru, ale někdy po dvou, někdy po osmi kilometrech. Včera jsem schávlně jel cca 20 km a dopadlo to tím výpadkem motoru a opravdu nepříjemným škubáním co patnáct vteřin. Motor jakoby zhasínal a znovu se probouzel.

hodnocení

0x

svíčky , zapalovací cívka ,vysokonapětové kabely

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]