Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování na sídlišti

Od: b0b odpovědí: 6 změna:

Ahojte,

Chtěl bych se zeptat, jestli je nějaká vyjímka s parkováním pro sídliště s nedostatkem parkovacích míst?

Jde oto, přijedu večer z práce (kolem 21:00) a zaparkuju leda tak na zákazu stání nebo v oblouku "ne/křižovatky" mezi 2mi parkovišti. nikomu nezávázím, v bránění průjezdu také ne ale někdo zavolá městskou policii a během 20ti minut mám na autě botičku.

Bydlím tady 10let, 10let tady takhle lidi parkujou a projíždějící policie to tolerovala ale asi se tady nastěhoval nějaký závistivec a poslední 3měsíce se to tady hemží botičkami.. Nevíte, zda-li existuje nějaká vyjímka pro takovéto sídliště?

Předem děkuji za rady..

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

to myšleno vážně? Příjedu večer - tedy jako řidič tedy jako osoba znalá příslušných zákonů a vím kde smím a kde nesmím zaparkovat. Žádná vyjímka pro sídliště není, u nás na to také začala MP více koukat protože se potom stane že hořel byt a hasiči 20 minut odhazovali auta. Jedna paní uhořela. Nevím kdo by tomu dal vyjímku. A o tom že se smí parkovat v křižovatce jsem se zatím nedočetl a jednou mě přišel pokárat policajt jen když dcera vystupovala u školy a já zastavil v oblouku. Měl pravdu. Snad jen v křižovatce tvaru T v tom kratším kousku se smí parkovat ovšem nesmí se tím porušit další body které zastavení a stání vymezují.

b0b
hodnocení

ano, myšleno vážně. auto nebylo zaparkované na zákazu stání ani v křižovatce a ani nebránilo v průjezdu. Stálo podél obloukovitého patníku mezi 2mi parkovišti. Při příjezdu policie, kdy sundavala botičku, kolem projížděla Tatrovka svižnou rychlostí. Myslím že taková tatrovka je odost širší než hasiči či třetinová sanitka..

Proč jsem tedy dostal botičku? = Protože si někdo stěžoval, že bráním průjezdu ale Tatrovka projela ..?

Bobe, já Vás vůbec nepotěším. Vyjímka neexistuje. Botičku jste dostal, protože jste porušil zákon. Je to zákon 361/2000.

Kvůli stěžování se botička nedává.

Můžeme nadávat na kohokoliv, ale stále nás to neopravňuje k porušování zákona.

b0b
hodnocení

bohužel to tak je.. auto v zákazu nestálo, nestálo ani v křižovatce, projela i tatra dobrý důvod že jsem nebránil v průjezdu.. ptal jsem se policisty a odvětil mi že byli zavoláni protože jsem bránil v průjezdu ulicí.

lidi jsou bohužel hloupí. nejsem přející ale doufám že se tohle dotyčnému zmetkovi vrátí..

bylo mezi Vámi 6 metrů?

značka přeci nemusí být a zákaz tam platí,

cituji Vás: "lidi jsou bohužel hloupí" to píšete o sobě? páč opět cituji: " auto v zákazu nestálo, nestálo ani v křižovatce, projela i tatra dobrý důvod že jsem nebránil v průjezdu"..."zavoláni protože jsem bránil v průjezdu ulicí"

tak proč jste jim platil, když jste zákaz neporušil?

Proč?

páč neznáte předpisy.

alf*

zaplacení=příznání se.

Pro lepší posouzení, co hodit sem foto situace se zakreslením auta třeba z maps.google.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]