Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BMW E46 - silentbloky od koho

Od: jirkasirka* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

chtěl bych se zde zeptat, od koho by jste mi doporučili silentbloky na auto (budu dělat komplet podvozek). S autem najedu ročně minimálně 30.000 Km. Jedná se o 330xi touring r.v. 2005.

Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nox®
hodnocení

0x

Osobně bych uvažoval asi o Lemforder. Případně doporučuji navštívit fórum českého BMW e46 klubu, kde odpověď buďto dohledáte v nepřeberném množství témat ohledně technických problémů nebo se rovnou optat tam.

hubas*

powerflex (různé barvy-různé tuhosti)

jirkasirka*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Na foru jsem právě byl a každý doporučuje něco jiného. Nejčastěji od výrobce Meyle,ale co jsem slyšel tak to jsou v podstatě Turecký Starline...O powerflexu jsem přemýšlel, ale není to spíš pro sportovnější jízdu?

vanad1*

Ano, jsou to tvrdé špalky, naprosto nevhodné pro běžnou jízdu. Pokud to není originální díl, je to všechno podobné. U silentbloků motoru je to horší ( někde hydrolůžka ). Tam všichni výrobci mají tvrdší uložení a motor vibruje ! Pokud to není u motoru nutné, nechejte původní. Posílám odkaz. Bral jsem od nich na Superba. Dobré ceny a není rozdíl. Na fórech zjistíte, že co člověk to názor. Nakonec si budete muset stejně vybrat sám.

motora.cz/...

hubas*

Však píšu, že jsou různé tvrdosti! Bože...

doplněno 06.01.17 19:12:

Konkrétně na e46 jsou Powerflex docela populární. Výhodou je jistější vedení vozu a vysoká životnost. Najít lepší cenu je chvilková záležitost, navíc je zde i konkurenční produkt s názvem Strongflex a různá cenová zvýhodnění. Na komfort jízdy má mnohem větší vliv tlumič/pružina a profil pneumatiky. Ohledně sb motoru: nevím, jakou máte zkušenost s vibracemi řadového šestiválce, pravdou ovšem zůstává, že řadový šestiválec spolu s V12 jsou dva nejklidnější motory už z principu konstrukce.

vanad1*

Někdo to snad zpochybňuje? Pro běžný provoz jsou k ničemu a jejich cena je větší než jednotlivá ramena. To je fakt super.

jo vysoká životnost těchle pseudosilentbloků a velmi nízká životnost všeho okolo a ještě pocit jizdy v žebřináku.. jestli to má na normální ježdění, jakože podle najezdu má, tak je holý nesmysl mu radit, aby si tam dal takové voloviny.. to je dobré tak na nějake sportovní ježdění o vikendu. ne do normalniho auta.. ja si ted dal plné puky do předních ramen a je to docela rozdíl , ne že by to nějak skvěle jezdilo, ale že to dělá dobrý rambajz při přejetí větší nerovnosti...ne tak ještě si tam davat tyhle plasty.. to by mi palubovka vyskakala do klína. *bzum*

záleží co si od toho slibuješ.. když dáš meyle, tak se může stát, že za rok je budeš měnit znova.. pokud toho hodně najedeš tak minimalně lemforder a nejlíp origo

vanad1*

Pokud si bude měnit vše sám, tak se to stát může. Meyle je takový střed a ani Starline není moc odlišný. Pouze u ramen je problém to měnit doma. Nemůžete utahovat šrouby na zvednutém autě. A to je ten důvod, proč se mění někdy silenbloky moc brzo...

jirkasirka*
hodnocení

Děkuji za odpovědi. Naštěstí silentbloky motoru dělat nemusím (zatím)... Asi tedy půjdu do lomferder a nebo originál jak doporučujete.

vanad1*

Z vlastní zkušenosti už do originálů nejdu. Je to tedy na vás ale cena je podstatně vyšší a nic na jízdě nepoznáte. Pokud vám to budou dělat, tvrvejte na utažená šroubů až na zemi. Jinak vám odejdou i za týden. Na zemi jsou silentbloky uprostřed chodu. Pak se dotáhnou a jdou půlkou chodu nahoru a dolů. Při zvednutém autě už jsou mimo jejich chod. A přesně toto se mi stalo v servisu a dělal jsem silentbloku zadní části spodních ramen znovu. A reklamace jejich debility nepřicházela v úvahu ! Záleží na konstrukci. Je to moje dražší zkušenost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]