Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zimní pneumatiky

Od: rudolf33 odpovědí: 12 změna:
Dobrý večer mám dotaz,při jízdě na silnici pokrytým sněhem ,při sešlápnutí brzdy mám pocit jako bych dřel podvozkem o zem ale auto mi nebrzdni a jede si v klidu dal zimní pneumatiky jsem kupoval v loni nové takže rok staré ,je toto normální ,děkuji za odpověd .

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Možná to bude tím, že po zadupnutí brzdy Vám zabírá ABS a to se projevuje vibracemi. Zimní pneu mají lepší adhezní vlastnosti na sněhu, ale to neznamená, že auto pojede stejně jako na suché silnici.

hodnocení

2x

Jestliže máte ABS, tak to dělá ten zvuk a pocit.

doplněno 03.01.17 18:42:

Já nepoznám na dálku ten zvuk, co Vám dělá vozidlo. Pokud to dělá jen na sněhu a náledí, je to ABS, pokud to udělá i na suché vozovce, je to jiná závada.

rudolf33
hodnocení

Ano mám abs ale minulý rok se mi toto právě nedělo takže jen to zcela.normální ze zamacknu brzdu a jedu v pohodě dal?
fik

Jestli slyšíš dření a auto jede dál,máš sjetý brzdový desky na kov. Na suché silnici to nedělá?

rudolf33
hodnocení

Na suché silnici to právě vůbec nedělá jenom když je sníh takže si myslíte ze mám sjete brzdové destičky?

Ne. Pokud to na suchu nedělá, je to ABS. A není to vada, je to projev toho, že funguje. Když necitlivě šlápnete na brzdu, kola se zastaví a kloužete jako sáňky. ABS za Vás odbržďuje a kola se na chvilku "chytí" a brzdí. Ten zvuk dělá rychlé střídavé odbržďování a brždění. Řidičák jste kupoval ve slevě?

Rudolfe, když jsou sjeté, tak rámus je vždy stejný, nikoliv na sněhu rámus, na suchu je to OK.

Je to ABS. Přirozený stav.

Normální to není. Je to tím, že to na zasněžené silnici holt klouže. Někdy víc, někdy míň. Teď asi víc. A řidič by to měl poznat a přizpůsobit tomu rychlost a styl jízdy.

mnd®
hodnocení

0x

To by mohl dělat brzdový destičky.Jsou sjeté na železo.

hodnocení

0x

když sepne abs tak ma člověk pocit že dře pedalem o cestu.. a je pravda že pokud sepne abs tak to moc zastavovat nechce.. radši jezdit tak ,aby se to abs pokud možno nezaplo

hodnocení

0x
No jo na snehu to klouze a jeste je snih a snih. Nekdy to klouze vic a nekdy vubec.
Ktomu vetsina ridicu, kdyz sepne ABS tak se lehne a prestane brzdit. Proto staci se neleknout a slapat dal na brzdu.

asd1
hodnocení

0x

Na 99% spíná ABS. Pokud to dělá už při lehoučkém brzdění, tak nemáš zimní pneu, ale pneu na 2 věci.

Auto s ABS nejlíp brzdí těsně před hranici spínání ABS, pomůže mít zakvaltováno aby motor měl snahu točit kolama a oddálilo to blokování/ spínání ABS, v nižší rychlosti (pod 30kmh) dost pomůže natvrdo zatáhnout ručku (pozor na "liščí ocas") A bacha na auta za sebou - pokud umíte brzdit a on ne tak ho máte v kufru, jeho běžný 10m odstup se smázne jak nic...

ABS na sněhu je zoufalost dobrá jen pro lidi co neumí brzdit (a největší rozdíl je na štěrku). Se stejným autem z 60 kmh na rovině zastavim na běžném novém sněhu bez ABS ca o 10 metrů dřív než s ABS. Nejvíc je to znát na prosolené břečce, kdy zablokovaná kola se mazlavou břečkou prohrábnou až na asfalt, kdežto s ABS se furt točí a po mazlavé hmotě kloužou bez kontaktu s asfaltem - to je pak z 60 kmh rozdíl klidně 20 metrů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]