Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrolka mazania

Od: papuliak odpovědí: 2 změna:
Ahoj z pred minulych rokov sa mi obcas objavil zvuk ako piskanie remena z pod motora...
Teraz to piska skoro stale ale vacsinou len v zime
ulozto.sk/...
Toto je ten zvuk
Dnes sa mi zase po nastartovani rozsvietila kontrolka mazania ostala svietit a 3x bolo pipnutie ako upozornenie..
Neviete co to moze byt? Je mi jasne ze to moze byt sitko alebo celkovo olejove cerpadlo pripadne snimac tlaku oleja... Len sa chcem spytat ci sa stym niekto nestretol a aka je zhruba oprava.. Bojim sa toho aby to neboli kruzky a ze prave cez ne unika ten tlak oleja ci nie? Olej mi nezere akurat tento rok mi menili v servise olej a je tam nieco nad risku..
Dakujem jedna sa o octaviu 1.6 55kw 97

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To je snad jasné-svítící kontrolka mazaní znamená že nemaže a pokud se ignoruje tak se zmaří motor= nestartovat a odtah do servisu.Toto může být jen zkrat elstalaci nebo třeba vadné tlakové čidlo až po vadné olejové čerpadlo. no a to pískání ,,nenazval bych to tak připadá jako když dře kov o kov,se divím když netušíte co to může být že s tím jezdíte!

asd1
hodnocení

0x

Nestartovat! Servis - změřit tlak oleje.

V lepším případě jde o vadné čidlo tlaku, v horším skutečně nízký tlak oleje. Ohlý sací koš (naražená ol. vana), ucpaný sací koš/ filtr, vadné čerpadlo, opotřebený motor, nevhodný olej...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]