Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvuk od motora

Od: pqualo odpovědí: 5 změna:
Ahoj
Vlastnim vectru c 1.8 90kw 2003
Ked takto mrzne ze je pod -1 a auto dlhsie stoji cca 10 hodina viac, tak po nastartovani pocujem take mraucenie ako keby od predneho laveho kolesa..Zvuk sa nemeni pri pridavani otacok a ani pri rozjazde..Zvuk je stale rovnaky a postupne sa straca..Trva to zhruba minutu..Vsimol som si ze ked to zacne robit tak pri pohybe volantom sa zvuk mierni teda straca.. Ked som auto kupoval to nerobilo.Len som si vsimol ze mi cez manzetu slzel servo olej tak som kupil utesnovac ktory je hustejsi a to od firmy lucas myslim. A od vtedy mi to nejak takto v zime spravi..Za tepla ani trosku pri 0°C to nespravi..Len ked mrzne
Viete mi poradit? Zvuk nejde ani od motora ako su remene ale skor ako keby od spodku auta z pod motora.
Dakujem Vam

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je to dáno zřejmě tou hustotou a dokud se olej nezahřeje, tak je to víc namáhané. Myslím si, že rozumnější bylo přetěsnění, nez tam lít nějaké svinstvo na "opravu", která opravou vlstně ani není.

pqualo
hodnocení

A myslis, ze sa servo olej zahrieva? Ono to trva asi mozno pol minuty ani nie niekedy.. Nemoze to byt tak, ze sa servo cerpadlo olej po nastartovani tlakuje do sustavy a tym by vznikal aj ten zvuk? Neviem ako servo funguje pretoze mam elektronicke a to je riadene nejaky uhlom natocenia volantu a tak ked nastartujem, tak neviem ci sa vzopne servo automaticky aby nnatlakovalo sustavu a potom uz len spina pri toceni volantom..

google.sk/...

ten odkaz to je ten utesnovac a pomohol mi .. od kedy ho tam mam, tak servo cez manzety neunika a je o tom pisane, te to chrani aj tesnenia a neviem co.. TAk neviem teraz dakujem

pqualo
hodnocení

Ten utesnovac som tam dal prave kvoli tomu ze vraj sa servisy tomu nevenuju vraj len vymena kus za novy co je okolo 500€+robota a ze nato su nejake firmy co repasuju serva ale by som servo musel zhodit a poslat im ho na repas a repas okolo 300€..Aspon co som cital a radil sa. A niekto mi poradil tento pripravok..Ten stal 35€. Ozaj to pomohlo netecie cez manzety nic.Este rozmyslam vysat z nadobky aspon 2dcl a doliat len cisto olej nech sa to zriedi..

amidamaru*
hodnocení

0x

Rychle se podívej na olej v převodovce,než ji rozsypeš.Suchá.

pqualo
hodnocení

Robi to servo.. dnes som skusal ked to zacalo robit pootocit volantom a prestalo to az pokial som volant nepustil..ono to po chvilke prestane a robi to len v mrazoch.. keby ide o prevodovku tak to robi viac menej stale.. alebo teda nie len pri mrazoch..
doplněno 02.01.17 20:55: Dokonca ak som auto kupil to nerobil9 az kym som nezmiesal utesnovac serva s jeho olejom..az zimu potom to zacalo..a prevodovka nieje vobec otecena takze olej nema kade unikat aby to bolo za rok suche..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma servo olej

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]