Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké povinné ručení vybrat?

Od: kamilk odpovědí: 22 změna:

Ahoj, koupil jsem si nové auto a potřebuju sjednat povinné ručení. Kamarád mi doporučil povinné ručení od české pojišťovny, ale popravdě řečeno vůbec nevím jak poznat, jestli je dobré nebo ne. Jelikož je to moje první auto a nikdy předtím jsem povinné ručení neuzavíral, moc se v této problematice neorientuji. Chtěl bych se tedy zeptat na nějaké rady, na co mám při výběru povinného ručení koukat. Případně na vaše zkušenosti s čp i jinými pojišťovnami. Díky

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

já jsem dělám každý rok výběr pojištění, a klidně změním pojištovnu, páč chci platit co nejméně. Spoluúčast u povinného není. Veškerou škodu za mě zaplatí pojišťovna. Takže já chci platit co nejméně. Proto hodnotím každoročně výhodnost. Loni jsem u stejné pojišťovny zrušil smlouvu a u té samé ihned uzavřel nové. přišlo to opravdu levněji.

Takže bych doporučil projet 11 pojištoven a hodnotit.

ar*

Milane naprosto stebou souhlasím ,také chci platit co nejlevnější povinné ručení. Jenom je problém ,že tazatel nepíše obsah motoru to je to nejdůležitější. Píšeš v další odpovědi ,že se ti vyplatí direct .No vidíš Já mám obsah 2,4 a u directu bych paltil asi 5500. Tak jsem u Triglav a tam paltím 3100. ( MÁM PLNÝ BONUS O ROKU 2000).

Takže je těško říct bez informací ( obsah ,věk. místo bydliště)od tazatele která je pro něj nevýhodnější. Nejlépe se podivat tady

netfinance.cz/...

povinne-ruceni.com/...

top-pojisteni.cz/...

none*

Souhlasím. Však co se týče on-line kalkulátorů, jen www.top-pojisteni.cz podávalo přesné výsledky. V praxi mám odzkoušeného i zmíněného prostředníka toppojisteni.cz a byl jsem naprosto spokojen.

honza123*
hodnocení

1x

zkus zajít do některé makléřské společnosti, která má smlouvu s více pojištovnama. Tam ti vyjedou podle různých kritériích cenové srovnámní. Nic za to neplatíš. Ti jsou palceni od pojišťoven.

určitě to samé se dá udělat i na internetu. např na stránkách top-pojisteni.cz/... .

hodnocení

0x

V prvé řadě bych začal u sebe a odpověděl bych si na několik otázek. Jak dlouho jsem řidič, jak často jezdím, kde jezdím (město, vesnice...), zhodnotím v jakém rizikovém prostředí se budu s autem pohybovat. Jistě že každý se snaží ušetři kde se dá, ale není to vždy dobře. Pro vás asi nebude dobré do začátu sjednávat úplně to nejlacinější PR. Záleží také, jaké máte auto a jeho kubatůru. No jinak se dá dosti dobře smlouvat. Obejděte si pár pojišťoven a třeba Kooperativa slyší na smluvní PR.

hodnocení

0x

Je nekolik kriterii, na ktere se zamerit.

Rozhodne cena pojisteni, ale zdaleka ne na prvnim miste.

Dulezite jsou limity plneni (cim vice, tim lepe) a pripadna spoluucast (cim mene, tim lepe).

Dulezita je i pridana hodnota. Co k povinemu ruceni jeste ziskate? Jake budou bonusy za bezhavarijni provoz? Co vse se nebizi v ramci asistencnich sluzeb? Co vse je zahrnuto v pojisteni navic nad ramec zakona (urazovka ridice, pojisteni nakladu, pozar, zivelni udalost...). Pravni poradenstvi?

Jake jsou moznosti vyhodneho pripojisteni - balicky (celni sklo, nahradni vozidlo, ...)?

Tohle vsechno musite promyslet, co vse se vam hodi, co nepotrebujete, co se vam nejvice vyplati a podle toho se rozhodnout.

zdenek*
hodnocení

0x

Ahoj, souhlasím s výběrem povinného ručení od české pojišťovny nebo sjednání povinného ručení /... od Direct pojišťovny. S těmi mám zkušenosti a vždy bez problémů.

vždy vybírám to nejlevnější a po třech letech mě vychází Direct.

edita12*

Souhlasím s Direct pojišťovnou, ta jejich online kalkulačka pro povinné ručení také není k zahození.

hodnocení

0x

Dobrý den, vybírejte pouze takové, které se odvíjí od výkonu motoru, nikoli od jeho objemu.O tom tu nikdo nehovořil, ale v zásadě je to jedno u které pojišťovny, kdyžtak to na další rok vypovíte a s jednáte u druhé. Myslim, že hodně levná je ČPP. Nechte si od nich udělat kalkulaci a uvidíte, mj.každá pojišťovna by Vám měla udělat kalkulaci zdarma. Zeptejte se na to, zdali Vám výjdou vstříc. Mira

kytka*

já mám ČPP a jsem spokojená. Mají skvělé ceny.

celp*

Jak je která skělá se pozná u hrazení škody.

stirecek*
hodnocení

0x

Rozhodně bych vybíral pojistku z pojišťoven, které mají pobočky ve vašem městě. Není nad osobní kontakt. Nicméně si myslím, že s nepojištěným autem bych nevyjel ani s autosalonu, navíc u nového auta se rozhodně vyplatí havarijní pojistka + čelní sklo. Ale to už je každého věc...

cyril*

Osobní kontakt je velice dobrá věc zvláště chcete-li se seznámit. Na uzavření pojistky to nemá v drtivé většině žádný vliv.

ar*

Já ti garantuju že když bude 12 pojišťoven a u vás v městě jich bude 11 poboček, tak až do tebe někdo šťouchne a ty začneš řešit škodnou událost z jeho povinného ručení bude pojištěn u té 12.:D

cyril*

A votom to je! *frajer*

stirecek*

Tady jde úplně o něco jiné...znám případykdy lidé chtěli za každou cenu ušetřit, ale když se řešila pojistná událost, tak ty ušetřené peníze provolali, vše museli sami ofotit a poslat někam do pr... Takže nějaká ušetřená pětistovka ve finále byla daleko víc. Další věc je třeba když si chci nechat přepočítat smlouvu, ve většině případů chtějí auto vidět...To se samosebou bavím o komplet pojistce, Já osobně bych u novéha auta ani o jiné neuvažoval a stále se divím, proč dotyčný má nové auto a až teď řeší pojistku! Nebudu dál domýšlet, kdyby cestou domů...*hi*

Já si vybírám pojišťovnu jedině podle ceny. Vůbec nevidím problém, při pojistné události. Pokud způsobím dopravní nehodu, tak jen nahlásím na své pojišťovně emailem, dopisem. Nikam nejdu, nic nefotím, nic neřeším.

Pokud mě někdo způsobí škodu, tam mě nepomůže kde jsem sjednal pojištění, ale musí mě zajímat u koho má viník pojištění. Zkontaktuji jeho pojišťovnu , nabídne mi několik poboček na prohlídku, zajedu tam a vše sepíšeme. Pak čekám na peníze?

Jaký tam vidíte problém?

cyril*

Někdo pochopil a jiný zas ne.

Hezký večer, sousede.

stirecek*

Já problém žádný nevidím, jen jsem popisoval zkušenosti známých, kteří chtěli taky ušetřit. Jinak pro mě osobně je taky důležité s kým má smlouvu můj servis, pak se totiž nemusím já o nic starat a řešit nějaké případné problémy, takže nějakou stovku neřeším, protože nemusím nikam jezdit nebo chodit, servis se postará za mě. Nyní mám sice auto v záruce, ale to není navěky.

Vaši známí likvidovali pojistnou událost místo likvidátora pojišťovny? To jako dojeli za poškozeným a museli osobně zdokumentovat vozidlo, které nabourali?

ondrasek*

Ano naprosto souhlasím také to tak dělám:)

jenom by do mě už mohli všichni přestat narážet... už nemám na autě jediný nepomačkaný díl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]