Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

LPG nádrž

Od: majo78® odpovědí: 10 změna:

mám v autě namontouvanou novou nádrž na LPG nádrž má podle papíru 47 litrů jak mi na čerpačce tam muže narvat 52 litrů? špatné měřáky nebo něco co o něčem nevím?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

akuz8
hodnocení

0x

Nemůže. LPG není stlačitelné, ale jestli se jim to skutečně povedlo, je to na Nobelovu cenu. *smich*

V papírech se uvádí objem celkové nádrže, která se dá naplnit na cca 80%.

hodnocení

0x

Obcas se mi to taky povedlo.
Zalezelo na pocasi (horko nebo zima) a jestli se plnila jen nadrz nebo i veskere potrubi.

hodnocení

0x
Jj na papire se udava 80% a nektere cerpacky co maji silne cerpadlo to umi naplnit na vic %.

hodnocení

0x

Nebo se nevynulovalo počítadlo od posledního plnění. A ani to nemuselo být před vámi auto, někdy je vidím tím ve volném čase plnit PB bomby, i když se to tuším nesmí. To by tak odpovídalo, ta jedna 10 kg bomba.

Do propan butan lahve lze naplnit i s drobnou rezervou 22l lpg. Vychází to téměř na polovic. Takže nádrž lze přeplit do bezpečnostní rezervy. Někdo si to dokonce tak i upravuje aby bylo možno plnit víc.

hodnocení

takže co na čerpačce mě odrbali mají schválně špatný měřák? v zimě se tam toho vleze víc než v létě?

Nemuseli Vás odrbat. Je však možné, že to buď narvali víc, nebo je blbě nastavený multiventil. Ten by měl po dosažení onoho 80% naplnění uzavřít přívod , jenže zase záleží na nastavení plnící aparatury - některé hned po zásahu multiventilu zastaví, ale už se mi taky několikrát stalo, že multiventil zavřel, ale plnilo to dál za vrčení multiventilu - tuším u Temelína mi tam narvali taky pěkných pár litrů navíc, až jsem vyměkl a upozornil jsem obsluhu, aby to už vypnul.

vernon
hodnocení

0x
V nádrži je tankovací ventil spojený s plovákem, který ho zavře při 80% naplnění. Tobě nefunguje, nebo se zasekává. To je celé...

tycoon*
hodnocení

0x

Nemůže.

Zakopaný pes je v tom, že stojan na LPG žádný objem neměří. Je tam hmotnostní průtokoměr a stojan to pak přepočítává na fiktivní (teoretický) objem za standardizovaných podmínek (teplota, tlak). Skutečný objem je ale jiný, nyní v mrazech je reálný objem nižší, v parných létech bude naopak vyšší.

nikdo*
hodnocení

0x

Nevím jak teorie-10 nebo 20%? Kdoví... Do šedesátilitrového toroidu, když ho dojedu opravdu do mrtě, tak se do něj vejde 58l. Když ho dojedu a naplním po prvním přepnutí na benzín, tak kolem 53-54l. Teď v zimě se do ní vždycky vejde víc(tak o 1-2l), než v létě. Tolik praxe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]