Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford Mondeo - černý čoud

Od: shibaall odpovědí: 3 změna:

Zdravím.

Prosím Vás koupil jsem si já blbec Ford Mondeo 2006 rok a při přidání více plynu jde z výfuku černý kouř. Známej, kterýmu jsem auto ukazoval koukal do motoru a pri otevření víčka říkal, že vyfukuje nahorů a měl ruku trochu od oleje.
Že jsem asi udělal špatnou koupi je jasné. Nevíte ale někdo čím by to mohlo být a jak moc nákladná bude případná oprava?
Moc děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vůbec nepíšeš co je to za motor.To že je to mondeo není v tuto chvíli nutné vědět,do mondea se montovalo odhaden snad dest typů motorů-nafta i benzín!

Jinak to že dá ruku na nalévací víčko od oleje a bude oprskaná olejem -toto bude dělat snad i nový motor v záběhu!

hodnocení

0x
To bude mondeo, co bude mit nalitane tak milion km. Nechapu proc kupujes neco cemu nerozumis. A jeste mondeo v dieslu... Ted do toho narves par desitek tisic.

drvolt*
hodnocení

0x

Dobrý den,

nevím, jak velký znalec je váš známý a kam se to díval, ale co se černého kouře týče: budou to pravděpodobně vstřiky. U tohoto vozidla, je to celkem typická závada(bavím se o dieselových motorech). Diesely u Mondea nemají ve zvyku kouřit, pokud nemají "v háji" vstřiky. Nevím jak se pohybují ceny dnes, ale já jsem tak před 5 lety dával cca 40 tisíc za repas. Byly to ale komplet všechny vstřiky i s čerpadlem. Dnes už je to asi o něco levnější. I tak bych ale cenu odhadoval na minimálně 10 tisíc.

Co se kouře a oleje pod víčkem týče. Pokud máte namysli víčko od nalévání oleje, pak je kouř, respektive olejová mlha, v pořádku.

Chtělo by to, aby jste napsal více podrobností. Bez kokrétností Vám těžko někdo poradí. Co je to za motor? Kdy se závada začala projevovat? Projevuje se ještě nějak jinak, např rozvícením kontrolky žhavení? Pádem do nouzového režimu? Co spotřeba? atd...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]