Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snímače tlaku v pneu TPMS

Od: xxxyy odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chci se zeptat jak poznám ráfky vhodné pro snímače tlaku v pneu? Konkrétně se jedná o Kia značku? Musí mít ráfky nějakou speciální konstrukci či větší / měnší díru pr oventilek? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

To záleží, jakým způsobem tlak v pneu auto měří. U nepřímé metody je to jedno, protože to počítá ABS. U přímé metody se do kol umisťují senzory a v tom případě je musí ráfky podporovat. Tuto informaci pro konkrétní model Vám poví prodejce.

xxxyy
hodnocení

Mluvím o senzorech, která se dávají přímo do kol. Takže když půjdu někam na krám, tak to normálně nepoznám?

mytrix*

Nemusíte to bezpečně sám rozeznat, hlavně pokud ani nevíte, jak přesně to má vypadat. Každý prodejce má k daným diskům dokumentaci, kde je právě přesně uvedeno, zda daný disk je k TPMS určený nebo není.

fik
hodnocení

0x

Zatím jsem se touhle ekobu*erační blbostí setkal u peugeota. A tam žádné speciální disky nebyly. Normálně to mají udělané na klasický disk,stejná díra,stejně se to i montuje. Protáhne se ventilek,na něj se zespodu šroubkem přišroubuje senzor. Pak se to musí načíst přes diagnostiku takovým speciálním strojkem. Jak to má kia nevím,ale možná to bude stejný. Zkusil bych se obrátit na autorizovaný servis kia,ať ti najdou jestli mají disky pro TPMS stejné číslo jako disky bez TPMS. Pokud ano jsou stejné

xxxyy
hodnocení

Kia by měla mít automatické párováni s ŘJ. Co jsem koukal do ceníku vždy mají uvedeno "vyhovuje TPMS". Takže tam rozdíl asi bude. Jen jsem se ještě nikde nedočetl jaký. Autorizak mi bude tvrdit jen to, aby mě vnutil jejich 2x předražene disky.

fik

Podle mě nebude,ten ventilek je totiž stejný. Otázka je jestli tam třeba ten disk nemá nějaké vyfrézování aby tam dobře sedl ten senzor. Ty koupíš nějaký starší disky,ale jelikož tam nebude ten senzor dobře sedět,při obouvání pneumatiky se utrhne a máš vyděláno. Chce to prostě najít originální kódy k těm diskům. Pokud se shodují,není v tom problém,pokud je číslo jiné,musíš chtě nechtě koupit ty pro TPMS

xxxyy
hodnocení

Spíš by mě zajímaly odlišnosti pokud ty disky někdo má. Doma mám starší alu disky, které bych eventuelně mohl využít, ale netuším jestli jsou pro ty snímač vhodné...

mytrix*

Ty disky mohou mít odlišnosti ve vnitřním tvaru ráfku, na který ten senzor dosedá. Nevisí tam nikde ve vzduchu jen za ventilek, jak by si někdo mohl myslet. Viz obrázek.

Snímače tlaku v pneu TPMS
xxxyy
hodnocení

Tak to bude nejspíše odpověd na mou otázku. Díky moc

mzxy*
hodnocení

0x

senzory jsou součástí ventilku, který má rozměr pro vložení do disku jako každý jiný ventilek, jeho součástí která je umístěna uvnitř pneu je nerpzebíratelný senzor se zdrojem, který je zalitý v umelé hmotě , představte si obyčyjný ventilek a jehož konci je malá plochá plastová krabička

já bych do žádného krámu nechodil ale nechal bych si ventilky objednat a namontovast v pneuservisu vybaveném příslušnou diagnostikou a proškoleným personálem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]