Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia nestartuje a budíky se nerozsvítí

Od: ivvson odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám novou autobaterii asi tak 2 měsíce, včera auto stálo a nejelo, dnes jsem už nenastartoval a vše svítí krome budiku i radio jede. Motor chytne a po par sekundach zhasne. Mam takovy ten diodovy meric z lidlu nabiti autobaterie a ukazuje mi pouze polovinu autobaterie, napetí 12v. GPS locator ktery mam v aute a napichly na baterii, mi posílá sms s napisem ,,low battery,, prostejako by to nenabijelo. Plasic kun ktery tam mam nevydava prerusovane tony ale piska neustale. Zajima me proc se nerozsviti budiky... Zkousel jsem to startovat druhym autem pres kabely a nic, ale to mozna bude tim ze to druhe auto byl maly citroen s baterkou 45ah. Nevím. Co myslíte?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vanad1*
hodnocení

0x

Půjčte si ten akumulátor a nastartujte. Chtělo by to změřit odběr proudu bez zapnutých spotřebičů. Mělo by to být něco kolem 50 - 150 mA nebo tak nějak. Když více, tak to vám nezávidím, protože se to téměř nedá nalézt.

ivvson
hodnocení

Tak baterie plně nabitá a pri otoceni klicku do prvni pozice budiky ani kontrolky nereaguji.

hodnocení

0x

buď jsou budíky KO, nebo třeba odešla pojistka.. imobilizer je současti budiku, proto to nejspíš samo zdechne

hodnocení

0x

Nabiť batériu,nabitá ma mať 12,6-12,8 V,potom zistiť kde je odber prúdu,že vybije batériu.

vanad1*
hodnocení

0x

Imobilizer nemá na funkci budíků vliv. Způsobuje pouze nemožnost startování. Podle schématu si najděte příslušné hlavní relé. Bude zřejmě tímto směrem. Větev napájení od akumulátoru přes desku pojistek.

U Fabie to je relé J271.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]