Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jawa 555 jezdí pomalu

Od: jirkaleaguecz* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, chtěl bych se vás zeptat, co dělat když moje motorka jawa 555 jezdí pomalu a např kopeček který jsem dřív vyjel na dvojku nyní nevyjedu ani na jedničku? předtím jsem se trochu štoural v karburátoru jen v té komoře do které teče benzín a vzuch a je tam to stlačovací štouchátko. Vše jsem vrátil ale ten drát nad tím s nastavováním síly štouchátka jsem omylem nějak povolil nebo utáhl tak nevím :( nemůže to být tím?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

2x
Jehla v šoupátku na prostřední drážku, vyčistit plovákovou komoru, vyčistit nebo vyměnit vzduchový filtr, svíčku mít v dobrém stavu, seštelovat volnoběh a musí to jet. Pokud to tedy už nemáš přidřené...

hodnocení

1x
To je porad stejny. Uz za nas, kdyz jsme drtili ruzny fichtly.
Soused dobrak nam to sesteloval, ale po tydnu se mam zdalo, ze to malo jede. Tak jsme to zacali "ladit". Pokazdy to dopadlo tak, jak to dopadnout muselo. Proste to uz nejelo skoro vubec. Tak odtlacit k sousedovi, ten to za 5 minut vyladil, to jelo jak zavodak a do tydne, do dvou jsme s tim byli zase u nej.
A tak stale dokola.

hodnocení

0x

ano - je to tím šťouráním. Mechanik opraví za pár minutek, ale pak už do toho nešťourejte! kousek otočky na štelování a motor prostě nejede..

isteron
hodnocení

0x

Mne to urobil Trabant, keď sme boli na svadbe 70 km ďaleko od domu. Išiel som na dvojke a nevyšiel som na mierny nadjazd nad traťou v Dražovciach. Musel som vymeniť zadný výfuk s tlmičom. Po 5 000 km upchatý, zanensený.Potom už Trabant behal ako raketa.

0000
hodnocení

0x

vyndat výfuk a z něj tlumič ten pročistit pak to zase pojede.Nelít do benzínu M2T ale něco lepšího nebude se dělat tolik karbon.Taky dělají hodně prázdné gumy To štouchátko je na přeplavení komory s benzínem něco jako sitič.Jestli je tam origo karbec v podstatě se nedá rozladit.

kohout00*
hodnocení

0x

Vyfoukat kompresorem pořádně karburátor, vyměnit těsnění mezi kolenama, gufera na klice, zkontrolovat seřízení zapalování, karburátoru a musí lítat jak čert. Vůbec nechápu z tvého popisu co jsi s tím karbecem udělal, dej to někomu kdo ví co dělá.

hodnocení

0x

chce to někoho kdo tomu trochu rozumí.Kupodivu neplatí víc benzínu-větší výkon, "šťouchátko" může být seklé a plovák nezavře přívod benzínu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]