Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je Cummins?

Od: mikaelwagner* odpovědí: 15 změna:

Dobrý den chtěl bych se zeptat co je označení motoru cummins.Syn si koupil pickap Dodge (2008) myslím že to je.Je to nejhezčí zvuk dieslu který jsem kdy slyšel přijde mi že má svůj specifický klepot .Chtěl bych vědět jestli má tento motor nějakou jinou konstrukci nebo co a ta síla hned vás záboří do sedaček to není jako ostatní evropská auta.Stejně jako tvz.agresivní vzhled mě zaujalo číslo 3500kg na tažkém zařízení.Předem děkuji za odpovědi. PS na internetu jsem nenašel vše co jsem chtěl vědět tak se ptám tady.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

0x

cummins - ze by vyrobce motoru? cummins.cz/...

ctenar*
hodnocení

0x

Cummins je pochopitelně známý americký výrobce motorů. Možná jen dieselových?

Svého času (90. léta) ho zkoušela používat i Tatra. Nevím, co používají teď.

Ty motory v pick-upech jsou na evropské poměry velké - od 3,5 do 7 litrů, bez turba. Vzhledem k cenám paliva nemusí výrobci koukat na nějaký ten litr spotřeby a navíc zákazníci tohoto segmentu se zajímají spíše o nosnost auta a max.hmotnost přívěsu (viz reklamy).

doplněno 26.12.16 22:22:

Wikipedia: For the general public, the most visible Cummins product may be the 5.9-liter in-line six-cylinder engine used in the Dodge Ram light duty pickups starting in 1989.[9] In 2007, a 6.7-liter version of the Cummins straight six engine became optional on the RAM pickup.

mikaelwagner*
hodnocení

Podle zvuku byl motor s turbem(typické pískání)

cummins*
hodnocení

Cummins je v Americe známý a oblíbený výrobce pouze dieselových motorů pro pickupy Dodge ram se používají 5.9l a 6.7l turbodiesely s vysokým krouťákem pro tahání přívěsů.V Americe taky vyhledávané pro svou kouřivost kterou si ještě nějací jedinci zvyšují vstřikem nafty do turba a takto jezdí v ulicích říká se tomu roalling coal.Mezi technickýma prohlídka a bych doporučil odmontovat egr ventil auto lépe jede.Já osobně u mého Vw golfa takto dělám již několik let a to že to víc kouří je mi u pr*ele :)

Takovym dekuju, ze za vama pak nejde jet a deti se dusi hnusy s primeskem rakoviny. Jeste ze ty slavne hnusne diesly pomalu konci a zlaty benzin.
Takovy benzin 8-10-12V to je krasa.
mnd®

Proč u uživatale cummins není pod komentářem možnost ohodnotit? Ani tázající se ho tam nemá.

doplněno 27.12.16 05:13:

Tak už se mi povedlo najít co znamená to různé barevné odlišení pod Autor: ... Datum:... Už vím proč mají oba stejnou barvu té linky.

ctenar*

Předpokládám, že jsi našel Časté dotazy (FAQ). :-D

cummins*
hodnocení

Tak jako ne že to permanentně hulí jak lokomotiva no i když...:) a to že diesel brzy skončí haha to řekněte amíkům

Opravdu si myslíte, Cumminsi, že nikdo neví, že odpovídáte sám sobě? *bzum* Nějak mi uchází smysl Vašeho konání - proč se tážete na něco, na co si pak jakožto ,,znalec´´ odpovídáte? Můžete nám ostatním objasnit své evidentně spletité myšlenkové pochody?

doplněno 26.12.16 23:31:

To mnd - nelze ohodnotit, protože pan tazatel a pan cummins jsou jedno a totéž. Ovšem myslím, že by to dokonale dokázal ohodnotit asi psychiatr *smich*

mnd®
26.12.16 23:51

no jo.

cummins*
hodnocení

Já a tazatel pfff pokud jste si nevšiml když si rozkliknete několik témat tak u nějakých odpovědí není ohodnotit odpověď to mi teda vlastně říkáte že si docela hodně lidí odpovídá na svou vlastní otázku?Pane tazateli podle nejmenovaného pana rádce jsme jedna osoba :) * smich *

To si fakt myslíte, že nikdo nepozná, že odpovídáte ze stejného počítače? Co Vás k tomu vede? Nuda?

cummins*
hodnocení

Vy si pořád myslíte že já a tázatel jsme jedna a táž osoba?A schválně mi řekněte tu mou první odpověď jsem psal ze stolního počítače a teď píši z tabletu. Tyto obě zařízení mají odlišnou IP adresu takže není možné to co tu řešíte pánové!

výtka
Upozornění od sys hejkal 27. 12. 2016 06:22:41
Jsi jedna a ta samá osoba, píšeš ze stejné IP adresy.
Musíš se ještě učit, jak případně oblafnout...

Na obě zařízení máš extra udělanou veřejnou adresu?

cummins*
hodnocení

No takhle to je přece u počítače má IP adresu u tabletu taky.Takže by u té jedné odpovědi mělo být ohodnotit odpověď nebo naopak u těch tří,čtyř co jsem odpovídal teď jestli mě chápete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]