Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přirezlá podložka

Od: totak® odpovědí: 7 změna:
Koupil jsem před rokem Xsaru od mladíka co se snažil auto vytunit Měl na tom litý patnáctky ale při prodeji to obul na zimní 14 plech. Zimáky ale už nebyly nic extra tak jsem je na autě nechal přes léto že je na další zimu vyměním. Jenže teď když jsem kola sundal, zjistil jsem že tam ten blb nechal pod plechy rozšiřovací podložky a že disky tím pádem visí jen na šroubech. Střed kola se chytá tak za 3 milimetry. Chci to samozřejmě oddělat ale ty mrchy podložky k tomu asi přirezly. Navrhněte mi nějaký šetrný způsob abych do toho nemusel moc mlátit. Je to na předku tak bych si majzlikem s kladivem nerad rozryl geometrii. Autogen abych to ohřál samozřejmě nemám. Stačila by horkovzdušná pistole?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

prolil bych to nákým povolovačem - wd,rezojed atd a pak bych to přez tvrdý dřevo pobouchal kladivem

místo majzlíku bych zkusil klínek z tvrdýho dřeva

mzxy*
hodnocení

0x

pistolí nic nezkazíte, pokud disky nejsou natřeny obyč, barvoum ani to nemusí chytnout, pokud to nepůjde stříkmout záračným sprejem od würtha a povolí to

hodnocení

Přirezlo to k náboji kola, ne k diskům. Takže tam barva není. Maximálně bych mohl vyhřát vazelinu z ložiska ale vzhledem k tomu jaká je to masa železa se toho moc nebojím.

hodnocení

0x

Asi jak píše Ďábel!Co nejde malo silou,jde větší silou!

hodnocení

Dík za tipy. S dřevěným klínkem jsem bez šance. Vůbec tam není viditelná spára. Zkusím teda ten sprej a hrubou sílu.

fik
hodnocení

0x

Pokud už to za nic nedrží tak to musí povolit. Nalít tam VD,nebo třeba i jen obyčejnou kofolu nebo brzdovku,půl dne počkat,pak to poklepat kladivem,vzít ostrý a tenčí majzlík a do tý spáry to zkusit opatrně naklepat,pak z druhý strany a dokola,musí to povolit

Jen by to nebylo jako když jsem minule měnil kotouče na Xantii ! Levý šel jako po másle,ale pravý-prolil WD-čkem, pomlátil kladivem a nic sice měl vůli viklal se jak zkažený zub ale dolů nešel-museli jsme jej rozmlátit na autě,po naříznutí rozbrusem. Zkrátka-nejde to malou silou ,musí to jít ještě větší silou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]