Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztráta chladící kapaliny

Od: robokop* odpovědí: 11 změna:

Na favoritu mám najeto cca 78 000 km. Loni létě jsem doléval chladící kapalinu mezi MAX. a MIN. Lestos od listopadu mám tu chladíící kapalinu na minimu. Kohout topení je ok, hadice ok, chladič ok. Kde je problém?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

1x

Projít hadici po hadici,spoj po spoji jestli to někde nevlhne. Ovšem pozor,úniky jsou často v místech kde je to velmi blbě vidět a velmi často to začne prolínat až po zvýšení tlaku v soustavě. Pokud ne tak jedině sundat hlavu,vyměnit těsnění-s tím je spojené i srovnání hlavy s tlakovou zkouškou a změření přesahu vložek válců-oboje velmi důležité. Jinam se kapalina ztrácet nemůže-buď vyteče nebo ji sežere motor

Potom je velmi důležité měnit kapalinu v předepsaných intervalech,i kapalina stárne a časem se z ní stane žíravina-pak velmi lehce zkolabuje třeba právě to těsnění pod hlavou nebo nějaká hadice.

Interval pro kapaliny je 3 roky pro G11-zelenomodrá a 5 let pro G12-růžová

albatros498022*
hodnocení

1x

To není problém, to je zcela běžné dolít a neřešit.

fik
hodnocení

1x

Pro všechny normal to není. Sám mám feldu což je taky vlastně jen inovovaný favorit a kapalinu ani nevím kdy jsem naposled doléval a stále je pod horní ryskou. Kdyby měl netěsné víčko,tak se mu nenatlakuje okruh a jinudy se ta kapalina ztratit nemůže

No pokud kontroloval naposledy vloni v létě=rok a půl zpět tak bych netvrdil že je něco KO.ale jak píší ostatní-dolil a sledoval bych množství,pokud se zčne ztrácet více -pak už by to normální nebylo!

Je to tak, nekteri z toho delaji kovbojku.
fik

Jo no,až teď jsem si toho po řádným pročtení všiml,myslel jsem že mu to takhle ubylo od listopadu

hodnocení

0x
Až se ti ztrati beze dne nebo ti vyvre tak pak mluv o problému. Je ted zima. V mrazu mi u každého auta mírně klesla hladina.

hodnocení

0x

To není žádná závada.Pokud´ máte během jízdy zapnuté topení,tak chladící kapalina se za nějaký čas odpaří a spadne v expanzce hladina.Já bych dolil mezi rysky min a max,a neřešil bych to.;)

kapalina

Z radiátoru topení se vypařuje chladící kapalina? Tomu nerozumím.

fik

Samozřermě nevypařuje,to by musel mít radiátor díru. Ani když se zapne topení,hladina neklesne,systém je odvzdušněný a kapalina jen začne proudit přes radiátor

hodnocení

0x
Muze se casem odparit, kdyz netesni jak ma vicko.
Jinak takove ztraty bych neresil, je to normal. Nejen to staci dolit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]