Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plný rejd-auto se zavlní

Od: radim3* odpovědí: 2 změna:

Prosím o radu ohledně Citroen C4 coupe.Při plném zatočení kol a pomalé jízdě zpátečkou nebo dopředu (píšu o rychlosti doslova krokem-například couvání do garáže,parkování atd.) se mi předek vozu jakoby zavlní,tam a zpátky.Co to může být nebo je to standartní tzv. odvalovaní pneumatik?Pneu mám nahuštěné dobře,STK před 2-mi měsíci v pořádku,jěště před ní výměna čepu a řídící poloosy včetně geometie,zase vše v pořádku.Ale zmíněné zavlnění auta mi dělá už snad rok.Třeba u couvání do garáže s plným rejdem mi to zavlní 2 krát,pokud budu couvat rychlostí jakobych auto tlačil,tak nic,pokud bych na to šlápnul tak se taky auto nezavlní,prostě pouze u běžné rychlosti při couvání.Pro upřesnění před garáží mám asfalt hladký jako sklo ale na parkovišti například s kostkami mi to zavlní taky.Moc děkuji předem za jakýkoliv názor nabo radu.PS:Při jakékoliv jiné jízdě se auto chová bez problémů,pouze jízda šnekem při plném rejdu se zavklněním předku auta mně štve.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud se nepletu, tak C4 sdílí platformu s Partnerem a ten mi to třeba dnes taky udělal při couvání přes zmrazky u Lidlu. Prostě jedno kolo ztratí adhezi a druhé ho stáhne. Na asfaltu mi to normálně nedělá, ale je pravda, že já mám Partnera slušně zatíženého. Ovšem pokud Vás to tíží, nechejte si zkontrolovat geometrii - já jsem na ní taky nedávno byl, auto sice má jen rok a necelých 100tkm na tachu, ale přišlo mi divné, že se jedna ze zadních gum nějak rychle ometla - jenže soudruzi od Peugeotu už na auto při prodeji nedávají Micheliny, jako byly dříve, ale nějaké čínské gumy.

radim3*
hodnocení

Já si to v koutku duše taky myslím,že jde o záležitost pneu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]