Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

6 kvalt do Golfa 4, 74 kW

Od: xyz* odpovědí: 10 změna:

Hodlám teď trochu "investovat" do oprav mého auta - VW Golf 4, 74 kW, 2003, motor 1,9 TDI PD, kód AXR. Pokukuji po 6 rychlostní převodvce. Vím, že se dávala, ale do motorizace s 96 a 110 kW. Má tu někdo zkušenosti, zda má cenu tuto převodovku k motoru dát a případně zvýšit výkon na nějakých 100 kW nebo stačí těch původních 74? S autem budu od léta jezdit častěji dálniční cesty, tak by se ta šestka a tím pádem nižší spotřeba hodily.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

být tebou tak si tu starou převodovku nechám pro strýčka příhodu.. ty 6 kvalty se docela sypou a nejsou zrovna levne

mnd®
22.12.16 20:12

honzas1: *palec*

krtek*
hodnocení

0x

náklady na přerobení na 6kvalt ti zhltnou to bys ušetřil na naftě...

xyz*
hodnocení

No mám možnost mít všechny potřebné věci za hoodně zajímavou cenu od známého, který má autoservis a sám má Golfa, takže má spoustu dílů "pro sichr".

krtek*
hodnocení

0x

tak pokud to máš takto, tak proč ne..otázka teď zní co si zas vymyslí ti ocasy v parlamentu a jestli schválí to, že na STK už neprojde žádne tuning auto...to bys měl zmařenou investici...něco jak já zatmavený skla...

xyz*
hodnocení

Nechci podceňovat rentgenové oči pracovníků STK, ale jak poznají, že mám 6 kvalt? Jako maskování klidně nechám 5 stupňovou hlavici řadicí páky :) Něco jiného by bylo tam dát i celý motor 96 kW (kód ASZ). To by asi odhalili :-D

A zatmavený skla se snad řeší s homologací a od B sloupku dál je to snad úplně jedno. Řeší se přední a boční u řidiče a spolujezdce... a jako motorkář to kvituju. Není horší pocit, než přijíždět na křižovatku po hlavní a přes zatmavená skla nevidět, co dělá řidič auta stojící na vedlejší.

krtek*

abych se přiznal netuším jestli to jde nějak poznat...já jen upozorňuji, že muže takové riziko být..a mam 5kvalt, ale hlavici mam z FRS:-D... mě zas ty skla zatmavený chybí...protože mě pak oslňuje slunko...

mzxy*
hodnocení

0x

převodovka má svůj kód, zkušený technik STK by to teoreticky mohl poznat pokud je na kód vidět, pokud je pod motorem plastový kryt motoru a převodovky a v motorovém prostoru "hustá zástavba" tak na kód neuvidí a nic nezjistí, jinak se podle vyhlášky převodovka nekontroluje, jen v rámcio tzv. evidenční kontroly zda je v TP napsáno MAN nebo AUT a zda to odpovídá realitě...

Dnes už se druh převodovky ( MAN-AUT) u osobáků neeviduje

Jinak s eběžně kontroluje jen značené typu motrou u vozidel kde je viditelný resp. kůli "husté zástavbě" dostupný, pokud je solidně "zakrytován" tak se nekontroluje a píše se to i do protokolu že kontrola nebyla provedena

klidn bych tam tu převodovku dal s tom že se dynamika auta zhorší, ty rozjezdy pédéčko bez problémů zkousne ale na tu šestku v plném naložení v kopcích nebude stíhat

já bych to nečipoval, 74 kw je z pédéček nespolehlivější motor a v rámci zachování životnosti bych jej nechal tak jak je

xyz*
hodnocení

A nedělaj se ty šestikvalty v různém zpřevodování dle síly motoru? Jako, že na rotačku 81 kW jsou jiné převody, než na 96 a 110 kW? Pokud tedy rotačka měla 6 kvalt a nedělal se až od 96 kW.

No k té dynamice... Vlastně by mi stačilo, kdybych mohl k současné převodovce jen přidat 6 rychlost na opravdu dálnici. Vidím to spíš tak, že pokud to půjde, tak pojedu na 6 a kdyby přišel nějaký jo kopec nebo bylo auto naložené, tak holt podřadím. Spíš snad nebude problém s provozem ve městě, kdy se řadí 1-4 a auto nebude trápit jiná převodovka.

hodnocení

0x

Tiež som pokukoval po 6-stupňovej prevodovke do seata Alhambry,no roboty ako na kostole by bolo,lebo bolo potreba prerobiť držiak na karosérii pre uchytenie na prevodovku,iné poloosy a podobné blbosti.Ak chcete ušetriť tak jazdite v normálnych otáčkách a nie brzda plyn.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]