Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doplnění mot. oleje - jiná značka

Od: plk odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, u Opel Astra G (z18XE) mám aktuálně v motoru olej "Carlson Millenium Synth 5W-40", ale potřebuji nutně doplnit hladinu a v okolí jsem stejný olej nesehnal. Chci se zeptat, jestli mohu do motoru doplnit olej "Castrol Magnatec C3 5W-40", který mám aktuálně v garáži? Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Doplňovat olej o stejných parametrech , ( syntetika,polosyntetika,minerál) a stejné specifikaci ( 5W40) . Výrobce bych neřešil

hodnocení

0x

Klidně pokud dosahují stejných norem,nikoliv dle prodejního značení (zavádějícího!) plno,polosyntetika nebo minerál (i tzv plněsyntetický obsahuje minerální bázi!)ale dle viskózní normy (splňuje),dále normy API,ACEA a pak ještě oborovou normu (jeko třeba VW505.00,nebo PSA B71 2294 ...).Musí,resp.měl by plnit všechny normy předepsané pro olej do daného motoru!

plk
hodnocení

0x

Děkuji za odpovědi, ale stále si nejsem jistý, jestli to autu neublíží, resp. některé specifikace jsou u olejů stejné, ale ne všechny. Poradíte?

ničeho se neboj a doplnuj tvému motoru bohatě stačí norma acea a3-b3

já sestře přesně do tohoto vozu leju dokonce 1OW40 s touto normou a to celá léta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]