Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám výhodnou nabídku na to koupit dvouosý vlek bez TP. Chtěl jsem se zeptat jaké jsou možnosti, abych mohl vlek normálně používat? Tedy jak znovu k vleku získat TP. Děkuji za odpovědi.
FIK - jde to, píšeš nesmysly
------------------------------------------------------------
Podle všeho jde o zrušené - zanikloé nebo odcizené vozidlo, sám jsem narazil na několik podobných inzerátů, hlupák kvůli povinnnému ručení ve výši 70,- Kč za rok nechal trvale vyřadit vozík, znehodnotit techničák a teď mu teprve dochází že by za něj mohl něco dostat...
Původní technická způsobilost byla tímto krokem nevratně ztracena proto nejde o vlek ale o hromádku železa...
Jedinou možností získání technické způsobilosti:
1.) "naklonovat" toto železo na jiné platné doklady, například formou oficiální povolené přestavby, kdy již evidovaný vlek je přestavěn na základě povolení úřadu a výsledkem je něco jiného, co se pak schválí s jinými údaji
2.) Vlek individuáně "vyrobit", úředně se postupuje tak, jako kdyby žádný vlek nebyl...požádá se o povlenmé výroby, doloží se to co vyžaduje zákonm tedy podrovný popis vleku, všechny údaje požřebné pro vystavení TP, homologace nápravy a oje, stručný návod k oblsuze ...pokud to splníte, úuřad výrobu pobolí, uloží vám povinnost absolvovat TK a TP a na základě kladných protokolů vlek schválí
Rozhodujícím předpokladem úspěchu je doložit homologaci náprav, ALKO nebo KNOTT mají v ČŘ zastoupení a není problém dokumetaci získat
Pokud máte vlek s nápravou z auta nebo nez štítku, musíte koupit jinou homologovanou
Legálně ne. Jediná cesta je sehnat papíry,kde budou souhlasit rozměry vleku,počet náprav,nosnost atd. Pak přebouchat winko a doufat že si toho nikdo nevšimne. Abych učinil legislativě za dost,nemá to být návod,pouhá dedukce
Legálně ne. I ty dva případy co popisuješ nahoře jsou oficiálně pořád podvod. Naklonovat na jiné papíry a pak požádat o přestavbu je pořád oficiálně podvod,protože tento vozík je vyřazen z evidence. Vyrobit a schválit je taky oficiálně podvod,protože vlek je již vyroben. Já neříkám že bych to tak neudělal,samozřejmě udělal protože mě ten úřednickej šiml děsně štve,ale neříkej že je to legální
Nesmysl, po vyřazení nejde o žádný vlek, je to jen hromádka železa
Přestavět evidovaný vlek mohu i tak, že na něm vyměním vše, rám, nápravy, kola, světla, bočnice atd...a použiju tu stávající hromádku želeta...navíc lze v této situaci požádat o přidělení úředního čísla, pokud budu měnit-nehrazovat ty části vleku kde je nějaké výrobní číslo vyraženo
Vyrobit mohu cokoliv a z čehokoliv, pokud to splní zákonné podmínky, bude to následně i schváleno
Problém je v tom že individuální přestavbu lze povolit jen an vozidle evidovaném v CRV, jednotlivě lze vyrobit vozidlo mimo registr a po jeho schváení registrovat...Já mohui k vžrobě použéír cokoiv, i ti hromádku železa, která byla kdysi vlekem, jen si vše upravím podle svých potřeb, zkus báýt trochu konkrétnější co je na tom pddvodnéh...nejlépe když odkážeš na právní úpravu která tento postup zakazuje...
Přečti si platné zákony , než sem napíšeš další hloupost
Je to výhodná koupě, do té doby, než se případně zjistí, že byl odcizen, poté bude o kvalitní zábavu postaráno
Tak zas takový problém bych v tom neviděl, bude mít kupní smlouvu (pokud není hloupý), jen přijde o peníze.
1.) přestavba vleku, vyžadující evidovaný vlek ( nebo alespoň platné doklady) stojí na úřadu 1000,- Kč ( schválení po přestavbě), na STK budou protokoly které Vám předepíše úřad v podmínkách povolení přestavby za 1500,- Kč, tedy 2500,-Kč plus cena za nabytí plus cena za případnou výměnu nápravy za homologovanou (cca kolem 4000,- Kč)
2.) výroba - správní poplatek 2 000,- Kč, protokoly z STK 1500,- Kč, náprava 4 - 6 tis. Kč), případně další úpravy...
3.) Pokud tato hromada železa tvářící se jako vozík nemá homologovanou nápravu značky ALKO nebo KNOT, která má výrobní štítek podle kterého se dá identifikovat (může být i yacht club nebo jiná existující značka ) vykašla bych se na to, dnes se dá koupit slušný použitý vozík i s doklady za 4 - 5 tisíc Kč
Já se vozíku zbavil, protože mi doma překážel, když si dnes koupím stavební materiál v bauhause, dostanu vozík na odvoz materiálu k zapůjčení zdarma, když potřebuji něco odstěhovat půjčím si vozík v OBI za pár stokorun, je dlouhý s plachtou, váží asi 130 kg, takže na něj naložím 620 kg, a je homologován na 100 km nebo na 130
dnes se dá koupit slušný použitý vozík i s doklady za 4 - 5 tisíc KčTo se bohužel nedá. Max nějaký malý žebrák ala sport yacht, který je rozměrově kničemu. Klasický přívěs s poctivou nápravou, nezhnilým rámem a plochou 1.1x1.8m2 minimálně se prodává kolem 7-8tis, a přesto to nejsou TOPky.Vydal jsem se cestou koupi totálního vraku(ač majitel říkal, že je v pohodě, pouze stačí vyměnit jen ztyřelé pneu- když jsem ho rozebíral, tak jediná použitelná věc byly plastové pokličky ŠKODA) a postavení komplet fungl podle papíru. Původní jen náprava, ta šla na repas. Zde je problém s cenou, řekněme vysoko nad 10tis.
Já říkam, raději vlastnit(složitěší, dražší), než se shánět po druhých(bez starostí).
Chce to sledovat inzeráty případně si sám nějak zadat, že tam není v nabídce nic zrovna dnes neznamená že se něco neobjeví...
já bych dnes v ČR nekoupil žádnou ojetinu, auto, moto ano vlek, ani ojetou poklici, pokud bych chtěl nový za zahjímavější cenu než u nás, bych buď do Polska pro značku RYDWAN, nebo bych si nechal ojetý dovézt ze zahraničí, registarce stojí 500,- STK 500,- a pokud bude z pozinku a hliníkových profilů s dobrou nápravou není co řešit
tady je 30-let starý vlek za 100 éček, s propadlou technickou prohlídkou
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.