Nejste přihlášen/a.
Ahoj
Chtěla bych se zeptat jestli jsem dobre nafoukla pneumatiky? u dveri bylo napsano 2,4 a 2,1 .
dala jsem to takhle. a bojim se jestli to neni spatne. ale ted se mi stim autem jezdi daleko lepe. predtim mi přišlo , že mi to hazí mensi smyk na vozovce pri zatáčkach . a ted je to v pohode. dala jsem to do predu takhle a v zadu jen malinko prifoukla.
Dala jste tam 4 atm, to je moc, proto se Vám lehčeji jede; 2,4 je doleji, jeden dílek pod tím 2,5
Nemůže se vůbec nic stát, když auto nejede. Za jízdy by však nedrželo v zatáčkách a mohla byste někde ve škarpě obtisknout strom.
a jak jestete jednou se povoli ten ventilek? to otočim do leva a bude se to vyfukovat? a pak hned do prava? a nebo to musim nejak cele odsroubovat?
Nééé povolit ventilek, vem třeba sirku a po odšroubování jenom tý čepičky stlač ten čudlik, co tam uvidíš v tom ventilku.
Nenechávej to tak. Upusť vzduch a nafoukej kola znovu.
Pneumatika může klidně prasknout. Pneumatika je vysokým tlakem namáhaná na hranici a třeba trefíš nějakou díru v silnici nebo kámen na silnici, tak může pneumatika prasknout.
A taky tolik nafoukaná pneumatika mnohem méně pruží, takže se nerovnosti ze silnice přenáší na konstrukci auta.
Jestli tu dohušťovací pistoli máte doma, tak ji nasaďte na ventilek a j boku té pistole je takové černé tlačítko, kterým se tlak upouští.
a když treba tou sirkou jak nekdo psal . zatlacim na ventílek . tak to zacne upouštet vzduch . a jakmile ji vyndám nebude o upoustet dal? aby se mi nevypustilo cele kolo . :D premyslim ze bych si zitra koupila ten merici takomer a jen to upustila na tu pozadovanou hodnotu.
4 je hodně přefouknuto, pneu se budou sjíždět uprostřed. Upustit o třetinu. V zimě se fouká na vyšší tlak (pneu se jízdou neohřívá tolika jako v létě), = dejte 2,5 a 2,2. Měřák je prakticky u každé pumpy.
Netěsný ventilek často stačí dotáhnout (kovová čepička má klíč).
To je zbytečný kupovat kvůli upuštění tlaku pistoli - já myslel, že ji máte, když jste dávala její fotky. Sirkou to samozřejmě dáte taky, ventilek funguje tak, že dokud tllačíte na ten středový kolík, tak upouštíte, když to uvolníte, tak upouštění ustane
uz v pohode znamy mel doma kompresor
tak to upustil ale zajímavé ukazalo mu to 3 .ale na benzince jsme měli 4 :d dik za vase rady
) autíčko uz jede jak ma
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.