Nejste přihlášen/a.
Nevíte někdo, jakým směrem proudí horká voda do radiátoru vodního topení? Přichází od tělesa termostatu anebo od vodní pumpy?
Radiátor není ucpaný, ale horká voda do něj nejde.
Děkuji všem za radu.
Problém bývá v tomto ventilu.
Stává se,že nefunguje ovládací struna.Zdánlivě páčka na tunelu vypíná a zapíná,ale ovládací bowden není zafiksován příchytkou a potom se hýbe on,ale ventil se neotvírá.Je potřeba vyzkoušet funkci a popř. spodním ventilkem vyzkoušet zde vůbec protéká voda (při chodu motoru - pokud přidám plyn,tak voda musí začít chrstat.)
Od čerpadla, za rozdělovačem jde kovová trubička, ohnutá pod cvíčky a nad benzinovým čerpadlem jde do hadice, pod auto, pak okolo řadící tyče až k topení, kde je ventil na uzavírání, těleso a zpět za motor.
Pokud nejde voda do radiátoru, musíte rukou zkontrolovat, zdali se (ne)otvírá ventil pod topením, aby kolovala voda.
Je třeba nastartovat a ošahávat, kam až teče teplá...
Neznám slovo "cvíčky", tak jsem se ho jal hledat a nic kloudného jsme nemalezl. Co tím máte namysli?
rqwope, Vy jste nepoznal, že jsem se překlepl písmeno s a c? Vy nevíte kam vede trubka? Přeci pod svíčky, proto jste to nemalezl.
Teď je to již OK?
Pokud nepoznal překlep,tak neumí topení ani pustit,natož opravit.
Pak je zbytečné radit,ať se obrátí na staré škodovkáře,přesně mu poví v čem je problém.
Neboť oprava topení,dříve nebo později,neminula žádného majitele řady Š 1000/110 .
Děkuji pánům: milancukrar, rgwope, fran56iris a radajz za ochotu a snahu mi poradit.
Závada na topení Škody 100 nalezena, ale neodstraněna. Vrtulka vodní pumpy má sežrané hliníkové lopatky, takže nedává dostatečný tlak vody. Pokud by jste někdo měl dobrou, rád ji odkoupím - cena nerozhoduje. Možno i celou vodní pumpu.
Děkuji a přeji hezké vánoce. Pavel, tel. 732266632.
Stejnou pumpu máš na škodu 120,ta se ještě dá koupit. Tohle kupovat použitý nevím nevím. Pak zapřemýšlet nad lepší chladící kapalinou která nežere hliník,nechtěl bych vidět ten motor zevnitř když to sežralo lopatky
To má ještě tuším i 1,3 felicie,lopatky u vodní pumpy z hliníku. Ono proč ne,ale musí se použít chladící kapalina která nežere hliník a občas ji taky vyměnit. Když jsou lopatky sežrané,evidentně bylo něco špatně,hodně špatně
hm a ja myslel ze jsou z nejake slitiny ( teda ne z hliniku ). blok motoru a koneckoncu i ta cela pumpa je z hliniku a nerozezira se.ty lopatky ano.sikovnej clovicek mi to udelal z nerezu ( teda ty lopatky s uchycenim ).skoda z roku 70 a topeni,chlazeni fakci bez problemu.obcas mam problem s rozdelovacem - ,,navlhne palec,,.staci utrit do sucha a jedu.
Já teda nevím ale je to zcela určitě kapalinou,ne materiálem. Mám doma škodu 120 GLS ročník 78 a s čerpadlem vůbec nic není,lopatky když jsem přetěsňoval motor byly zcela netknuté. Je důležité používat kapalinu která neleptá hliník a včas ji měnit,modrozelená G11. Ono ani blok motoru není čistý hliník,to je taky nějaká slitina,stejně jako blok čerpadla
To víš,přece soudruzi nemohli mejt zmrzlý zadky jako ti obyčejní U svojí 120 jsem vytunil topení jak to šlo,a když je sucho a vzácně s tím v zimě vyjedu,je to oproti feldě hrozná katastrofa. Ta felda topí jak blázen,to když se dá naplno tak nejde v autě vydržet,u 120 když to jde na plno tak je v autě tak že nenamrzají skla,ale rozhodně nic extra-určitě ne víc jak 15 stupňů. Ono totiž než dojde ohřátá kapalina tou dlouhou hadicí až do předu tak se během toho stihne schladit
U 125-ky jsem mel trubky topeni podel tunelu ( ne v tunelu ).pravda,ze to chvilku trvalo nez zacalo topit,ale zase bylo teplo v celem aute a ne jen vepredu.uprava minimalni a teploucko bylo.na stk jsem to pro jistotu ( co kdyby nahodou ) zakryl kobereckem a vzdycky jsem prosel.je fakt ze pri havarce na cumak by asi ty dve trubky udelali peknej masakr v kabine.mozna by to ale rezerva ,,pribrzdila,,.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.