Ztráta výkonu - nefunkční turbo .. Zdravím všechny. Chtěl bych se s Vámi podělit o můj problém, který se mi teď děje u mojeho auta. (Mercedes W210,rv. 2002, motor 2.2CDI,automat). Můj problém je takový, že když ráno nastartuji a jedu do školy tak turbo funguje normálně už od nastartování. Když celou cestu (30km) držím auto ve trošku větší zátěží, rychlejší jízda a vyšší otáčky, zkrátka jízda s těžší nohou tak je vše v pořádku a turbo funguje skvěle..Jakmile vjedu do města a jedu na menší převodové stupně a menší rychlostí tak třeba na druhém semafotu když se chci rozjet tak už se rozjizdim jako s autem bez turba a to přetrvává až do té doby než motor chcípnu a znovu nastaruju. Pak už zase funguje i ve městě ale jen na nějaký čas. Četl jsem toho dost a chystám se tento týden zajet na diagnostiku jen nezajímá jestli s tím někdo nemá podobnou zkušenost. Jako možná závada mě nejspíše napadá špatná regulace lopatel turba. Ale nevím. Děkuji za pomoc.
Odmontujte výstup vzduchu z turba a vyzkoušejte ještě s nějakým pomocníkem chod do 3000 ot. Pokud turbo tlačí, bude chyba nejspíše jinde. Diagnostika měla být jako první. Pokud by šla regulace špatně, tak to bude od začátku, ne až potom.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.