Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. mám jeden problém s podélným parkováním když musím couvat.
Postup nám intruktor říkal:
1. zastavit vozidlo až bude naše zrdcátko na úrovni zrdcátka u vozidle za které chceme zaparkovat
2. až budem mít zadní dveře auta za který chceme zaparkovat v polovině zadních dveří dáme volant úplně doprava
3. a teď přichází to co mi dělá problém, až budu mít 45 stupnů s vozidlem za které musím zaparkovat tak musím volant dát rovně , ale já nedokáži v autě odhadnout těch 45 stupnů, neznáte někdo nějaký fígl který bych mohla použít místo těch 45 stupnu?, jedna kámoška mi říkala že se to učila přez sloupky v autě ,ale ona tohle parkování nepoužívá , takže už neví přesně jak to bylo :D
Děkuji za rady
vy ženy totiž uvažujete jinou polovinou mozku, ale dokážete lépe zvládnout jiné věci...mimochodem kvůli vám se vyrábí červená auta s bílou střechou a parkovacími asistenty...ale nezoufejte, když nasednu do starého yarise 1999 bez posilovače řízení, také s tím mám trochu problém
Řešení je jednoduché, jezděte bez manžela a budete mít klid
já teda parkuju tak, že se postavim na půl délky auta vedle toho co už je zaparkované...pak stočím volant na max. do prava a pomalu couvám...v momentě kdy mám zadní kolo těsně u obrubníku a zároveň jsem "na šikmo" tak volant stočím zpátky tak, aby byly kola rovně..opět pomalu couvám..a pak jen vyrovnávám točením doleva..
Vyzkoušej si to s autíčkem na ovládačku a pak to přenes do normálního auta.
Tam je rozdíl, že na to autíčko koukáš shora a vidíš co to dělá = kdy a kam je třeba natočit kola aby jelo kam chceš. Když pochopíš jak to funguje tak je to v reálu mnohem lehčí.
Seber děckám šlapací autíčko a jezdi mezi krabice. Až ti to půjde tak se to uč v normálním autě. Musíš vědět kde má auto kola, kde rohy, jak je dlouhý atd.
Postup, který Vás učí v autoškole je sice hezký, ale je to jen pouhá teorie. Univerzální postup prostě neexistuje. Ono totiž není auto, jako auto. Každé auto je jinak dlouhé, má jinde zrcátka, jinde sloupky, jinde kola, má jiný rejd... A je podstatný rozdíl, jestli parkujete se "smartem", nebo třeba s "hummrem". Jediný způsob, jak se to naučit, je trénovat, trénovat a trénovat... A nejlíp s konkrétním autem.
A nic si nedělejte z toho, že Vám to zatím nejde. Já v životě řídil hodně aut a parkování mi nikdy větší problémy nedělalo. Své zatím poslední auto mám 8 let, jezdím s ním téměř denně (po Praze) a dodnes s ním pořádně parkovat neumím.
Tady máte výborný návod
To je divný, mělo to být veřejné. Něco s tím provedu.
takhle se ideálně parkovalo s trabantem...
manželka jezdí dobře,v práci musí jezdit po městě to ji naučilo.
Podľa mňa ten inštruktor vás len poplietol.Núti to vás premýšľať nad jednotlivými krokmi.Tak ako keď jazdíte dopredu a robíte jednotlivé úkony plynulo a nerozmýšľate,že teraz toto a potom tamto,tak sa naučte takto aj cúvať.Vaším úkolom je dostať auto do medzery a nie premýšľať koľko krát otočiť volantom a o koľko.Sledujte obrysy auta v zrkadlách,odhady rozmerov auta,lebo nie všetky je vidieť spoza volanta,a tak cúvajte.Ruky a nohy by mali svoju činnosť vykonávať už podvedomo.A pokiaľ nemusíte,tak volantom netočte na mieste, ale pri aspoň malom pohybe kolies,nezodriete ich tak rýchlo.Nakoniec vám poviem môj postup.Keď chcem zaparkovať cúvaním a vidím voľnú medzeru,tak si už predom vozidla zajdem do tej medzery a predom aj výjdem von,no zadná časť tam už zostane.Polovica úkonu je už hotová.zaradím spiatočku a doparkujem kde dávam pozor na postavenie zadného pravého kolesa aby šlo trochu odstupom od chodníka a rovno s chodníkom alebo krajnicou a auto dorovnám a postavím tak,aby som ja mohol výjsť potom ako aj auto za mnou.Všetko samozrejme robí prax.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.