Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Profesní průkaz

Od: suky odpovědí: 2 změna:

Zdravím chci se zeptat jestli někdo neví jak to je. Pracuji u stvební fyrmi jako "dělník strojník" a zaměstnavatel po mně chce abych obcas jezdil s DAF 8F 11,5 t. když mu chybí řidič. To může bít týden nebo dva. Vlastním řidičák skupiny C i kartu do tachografu profesák nemám. Zajímalo by mne jestly takto řídit můzu a co řict policii když mne zastaví.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jedině s profesákem. Pokuty obrovské, pro firmu ještě větší a obrovské problémy. Policii řekni co chceš, ono není co řešit.

hodnocení

0x

V tom případě jsi povinen mít profesní průkaz - nepřevážíš si pouze nějaký materiál ke svoji nějaké činnosti ale řízení bude tvoje hlavní činnost (a je jedno že jen pár dnů v měsíci).

Problémy bude mít u OIP jak tvoje firma, tak i ty. Jízda bez profesáku je přestupek podle §125c/1e)3, za což se bere řidičák na 6 měsíců až rok s pokutou 5-10 tisíc. Navíc bude pojišťovna v případě nehody a škody krátit pojistné plnění.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]