Nejste přihlášen/a.
Zdravím, otázka je jasná – jde nějak poznat, že mě v noci vyfotil radar? Díky
Rozmrkal jste to, teď ještě rozchodit tu obálku. Ano, u Rajhradu je fungující radar a focení je přisvíceno infračerveným bleskem
Nevím jestli ještě nyní,ale před několika lety než udělali okolo Moravských Budějovic objezd,tak byl na začátku a na konci obce ten fotící radar.jednou jsem tam jel brzo ráno a oba dva mě hezky vyfotily.SWnímky přišly asi za 14 dní.Protože jsem z Českých Budějovic tak se mi to podařilo nějak vysvětlit.Ta paní s které jsem písemně odpovídal byla zřejmě hodná a žádnou pokutu jsem neplatil.
Motorku nepozná.Máte kliku.
To není novinka, to se u radarů běžně používá, stejně jako infračervený přísvit u bezpečnostních kamer. Umíte si představit, že by na řidiče a do oken okolních domů stále blikal klasický blesk ve viditelném spektru?
Já to před pár lety zažil v Ivančicích, blesklo mi to přímo do očí a chvíli jsem neviděl, to byla fakt chuťovka.
Nerozuměl jste mi, ten v Ivančicích byl těsně po instalaci normálně bílý.
No ten infračervený je taky chuťovka v jednu v noci, všude tma, jedete prakticky uprostřed ničeho a najednou červenej blesk. Oslepilo to hezky. Tady je vidět, že ten radar dali jen s vidinou velkých prachů.
Ano, ra252, radar, jakožto technické zařízení skutečně není určen k fotografování. Ten je však pouze jedno ze zařízení v oné bedně v Rajhradu. Další součásti je však fotoaparát s přísvitem, který zase naopak fotit umí, leč neumí měřit rychlost. No, ale právě kombinace těchto zařízení obnáší to, že to změří, vyfotí a v případě ,,ůspěchu´´ pak přijde ona obálka...
Takže možná bude i ta fotka na FB, ovšem podle toho co jsem viděl u kolegy, kterého vyfotili takto v Lysé n L, tak ta kvalita oné fotky by tak akorát odpovídala právě tomu FB
Tomu moc nerozumím, jak myslíte v "v případě úspěchu"? Jako, že jsou ty fotky nekvalitní? Omlouvám se za stupidní dotaz, ale v téhle situaci jsem poprvé, jinak jezdím podle předpisů a nikdy jsem to neřešil.
V případě úspěchu jsem myslel tak, že se Vám podařilo pokořit rychlostní limit. Fotky jsou sice nepříliš kvalitní, ale RZ z toho jde přečíst - pokud tedy není extrémně zašpiněná a pod.
Ale řeknu to jinak - teď to nemá cenu nijak řešit. Je možné, že obálka přijde, je možné že ne. Teď už s tím stejně nic nenadělát.
To je mi jasné. Normálně bych to neřešil, ale nejel jsem svým autem, vezl jsem tátu jeho autem, takže pokuta kdyžtak přijde jemu, a to je to co se mi nelíbí. Pak ještě řešit s policií, že jsem řídil já a táta je v tom nevině...Achjo, a to mám za to, že jsem jen jednou překročil rychlost v noci na opuštěným místě
Jaký význam má radar, který nefotí? Nemyslím, že na tazatele blikala 50 km/h Podle toho co a jak tam v každém místě stojí to vypadá, že informativní radar vyděsí ve směru jízdy a o pár desítek metrů dál udělá fotečku zezadu to druhé zařízení. V Rajhradě jsou instalovány 2 ks kamer RAMER 10P, po vzoru úspěšného podnikání města Židlochovice.IR přísvit ve větším výkonu vidět samozřejmě je. Porovnávat to s LED dálkového ovladače je mimo mísu. Stačí se v noci podívat na bezp.kamery.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.