Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,
Dostal jsem se náhodou k Trabantu 601,12V.
Díval jsem se na návod jak seřídit zapalování.Chtěl bych si,ale něco ujasnit.
Takže klasika sundám kolo,sundám víčko zapalování nastavím na kontaktech v rozevřeném stavu vůli 0.4 mm.Pak dále nastavit píst prvního válce do HU,ukostřit svíčku,pootáčet základovou deskou a má přeskočit jiskra.Otázka je: Jiskra má přeskočit na svíčce nebo pouze na kontaktu? Přeskočí mi pouze na kontaktu.dále nastavím píst 2. válce do Hu a otáčím šroubkem a opět přeskočí jiskra na kontaktu,ale né na svíčce,možná blbá otázka,ale děkuji za radu.
Při zaplém zapalování jde z plusového kabelu od klíčku napětí na cívky 12.20 V ,když změřím napětí na káblikach v zapalování před kondenzátorama mají oba kábliky cca 9,90 V .Když jsem zkoušel točit startérem a ukostřil svíčky k hlavě,svíčka hodila jen jednou jiskru a pak už ani ťuk.Může být problém ve slabé baterce nebo mám hledat v cívkách? Děkuji mnohokrát
tady je popis
jinak pokud sem chtěl aby ta jiskra skákala tak sem nasazeným klíčem na šroubu co drží vačku jemně pohyboval z leva do prava -takový drobný kmitání aby to kladívko rozpínalo a spínalo a jiskra na svíčce přeskočila
já to šteloval bez přípravku a jezdilo mi to bez problémů
jiskru sem vždy sledoval na svíčce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.