Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studený Motor

Od: adazara* odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

Mám jednoduchou otázku...

Je možné že by se z motoru vypařil nějaký výkon po vytočení studeného motoru do omezovače?

Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Možný je všechno. Pokaždý to trochu více opotřebuje motor, takže časem je motor po smrti.

Spíš by mě zajímal myšlenkový pochod člověka, kterej to udělá. Protože tohle nikdo normální nedělá.

jeej
hodnocení

0x

no tak pokud to někdo nedržel dlouho tak mu to asi pouze ubralo pár kilometrů z jeho života :D

rqwope*
hodnocení

0x

Výkon se zpravidla nevypařuje, ale k okamžitému poškození s negativním vlivem na následný výkon dojít může. Zejména u vzduchem chlazených čtyřtaktů... O nadměrném opotřebení ani nemluvě (jde o nemazání - neni dokonalý olejový film).

adazara*
hodnocení

Nebyl jsem to já co to udělal... Půjčil sem někomu auto, aspoň už vím že nemám nikdy nikomu nic půjčovat. Jen dodávám že to bylo poprvé co se toto stalo.

davidc

Nemyslím si, že jedno půjčení mohlo zapříčinit něco takového. Třeba tam něco odešlo? Také zaleží, jak ten dotyčný s tím jel, jestli to auto za studena hnal nad 3500 otáček a dolu to nepustil a hůře jestli to byl vznětový motor, tak to prostě dostává zabrat, protože se to nedostatečně promazává.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]