Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odhlásit auto

Od: pepa224 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den ,prosím o radu.

prodal jsem auto do jiného okresu, mám peníze, mám kupní smlouvu, mám velký TP i malý OTP, z důvodu nové legislativy se auto musí odhlásit/přihlásit najednou aby nevznikl polopřevod . Nový majitel mi slíbil poslat plnou moc, abych mohl auto na něj odhlásit a poslat papíry. dosud tak neučinil a na výzvy nereaguje, můžete prosím poradit?

děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pepo, jde o častý problém, kde kupec již auto prodal jinému, nebo ho má na náhradní díly. Klidně můžete mít problém, páč vozidlo nepřepíšete.

Novela zákona je zatím ve sněmovně, tam dojde trošku k úpravě, že budete moci jednat jen za sebe, bez druhého.

Musíte kupce dotáhnout k přepisu.

hubas*
hodnocení

0x

On má automobil, vy vyškeré doklady...časem je bude potřebovat (Normální člověk bez dokladů nejezdí!)

Na základě KS zrušte povinné ručení a smlouvu si řádně uschovejte.

Vyzvěte majitele nejlépe doporučeně s dodejkou k nápravě, opět si vše uschovejte.

(K přepisu budete potřebovat ověřenou plnou moc, evidenční kontrolu na jméno nového majitele ne starší než 30dní, uzavřené povinné ručení, správní poplatek, kupní smlouvu)

pepa224
hodnocení

mám vše uvedené, chybí mi pouze plná moc...k čemu je někomu auto bez dokladů, kde je vše plně funkční? když ho odhlásím z povinného ručení na základě kupní smlouvy, nebude to pojištovna po mně vymáhat když auto ještě není přepsané?

pojištění a změna majitele spolu nesouvisí.

Na záklaě kupní smlouvy Vám zruší pojištění, nikoliv na záznam v techničáku.

fhsrh
hodnocení

0x

Odhlásit auto na někoho už nejde. To bylo dřív a říkalo se tomu polopřevod. Teď už jde jenom auto rovnou přihlásit.

výtka
Upozornění od sys milancukrar 07. 12. 2016 05:58:46
Tazatel ve svém dotazu píše, že již polopřevod nelze udělat.

mzxy*
hodnocení

0x

Bohužel, odhlásit auto už nejde, v rámci zjednodušení evidence vymyslel ministr dopravy pan Stanjura nový postup...auto se odhalšuje i přihlašuje v jednom kroku, v místě trvalého pobytu evidovaného provozovatele...sice se tím ušetří jedna návštěva úřadu, ale v praxi to znamená zpraqvidla pro nového majitele cestovat někdy i napříč republikou, podle toho, kde to auto kupuje...

Z pohledu politika který evidentně nikdy nestáíl frontu na =uřadu je to zjednodušenmí, z pohledu občanma buzerace, tento nový zákon ZNEMOŽNIL slušnému člověku aby provedl evidenční úkon sám za sebe a o nic víc se už nemsuel starat, evidenční úkon je podmíněn aktivní součinností druhé strany

Bohužel, ani novela zákona která se ted schvaluje v senátu to neřeší, ve vládě je teď další novela tohoto zákona a na jaře má být další novela...máme před sebou 2 novely a jednu v senátu a NIKDO z politiků se tím nezabývá...a pokud ano, tak vymýšlejí další nesmysklné postupy

Napište svému poslanci , protože ten můj tvrdí že o podobných problémech vůbec nic neví

cechacek*
hodnocení

0x

Smůla, že nebydlíte na Novém Zelandě, tam jdete na kteroukoliv poštu, odhlásíte miláčka plechovičku na nového majitele a tím to končí.

mzxy*

Ale na Novém Zélandu zřejmě nefungují poslanci, hájící především zájmy majitelů STK a pojišťovací lobby, samozřejmě pod heslem "zákonů pro lidi"

Musím souhlasit s kolegou MZXY, můj poslanec, předkladatel novely zákona 56, vůbec nevěděl, že je nějaký problém s převodem, který tu řešíme každý týden.

Jen kdo napíše novelu správně, toť nevím, přesněji neznám nikoho.

danys*
hodnocení

0x

Máte kupní smlouvu, máte adresu nového majitele. Pokud nereaguje je to problém. reagovat bude až bude potřebovat něco v souvislosti s autem na odboru dopravy - např. nové RZ za ztracenou atd. Takže si uděljte výlet a pána navštivte. "osobní" jednání je osobní jednání ;)

mzxy*
hodnocení

0x

Podle mého osobního názoru je česká legislativa, umožňující provozovat "nepřepsané auto" značným rizikem, stát ztrácí přehled o skutečných provozovatelích, nepřepsaná auta lze použít k trestné činnosti, k její přípravě nebo využít k přípravám teroristických útoků...

Ve Francii a Belgii byla k přípravám útoků použita auta z autopůjčoven nebo zapůjena od lidí, figurujících v evidenci, pak měla policie stopy, když se u nás "nepřepsané" auto 3x přeprodá, nezjistí už nikdo, kdo auto skutečně provozuje nebo provozoval...

Stát rezignoval na své základní funkce, každý další zákon je horší než ten dřívější

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]