Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Předjíždění na poslední chvíli

Od: skoda7 odpovědí: 10 změna:
Dobrý večer,
zajímalo by mě jaký je postih, když někdo někoho předjíždí na poslední chvíli a defakto vytlačí do ,,pŕíkopu předjíždející vozidlo protijedoucího řidiče. Stává se mi na českých silnicích často, že proti mě někdo předjíždí na poslední chvíli a já musím brzdit a vyhýbat se abych odvrátil čelnímu střetu. Děje se vám to taky? Doplním, że jezdím dle předpisů)

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

0x

Předjížděného řidiče nesmím ohrozit a ani omezit tedy přestupek ohodnocený podle stupně závažnosti omezení, ohrožení dle sazebníku.

hodnocení

0x

Ano a často. Jeden z důvodů vozit kameru

skoda7
hodnocení

Myslíte, že to má smysl vozit kameru. Myslím si, že dokud se nic nestane tak nic nikdo neřeší.

Když se nic nestalo, nemůže přijít trest. Pokud Vás vytlačí do příkopu, bude to nehoda a podle situace i trest. Pokud jen přibrzdíte, nic se nestane.

Nic ve zlém, ale neznám řidiče, který jezdí stále podle předpisů.

skoda7
hodnocení

Myslíte si Milane, že je normální čekat až se něco stane. Myslím, že je to už pozdě.

Ale co chcete dělat, když se nic nestane? Dotyčný sdělí, já ho neohrozil, Vy tvrdíte porušil zákon 361/2000, §4. Což je nejčastěji porušovaný předpis.

Kdo rozhodne, kde je pravda?

maara*

Kamera ve vnitř vozu a záznam z ní pořízený se nebere jako důkazní materiál .. ve výjmečném případě může být zohledněn. Ale opatrně na to, v zahraničí (například v sousedním Rakousku) je jen samostatné umístění kamery v autě přestupkem, v případě, že se prokáže že kamera nahrává jsou sazby ještě vyšší - pokud by jste ji tedy například v rakousku po nehodě vytáhl, máte problém. (Je to trochu nelogické .. ale všichni jsou přecitlivělí)

Ale bere. V pripade jakehokoliv problemu, to muzu pouzit jako dukaz. A dela se to bezne.

bambula*
hodnocení

0x

Jedině kamera, vyrobit foto poslat na evidenci řidičů, nic řešit nebudou, ale mistr volantů tam bude mít vroubek, který až opravdu někoho sejme mu trochu přitíží, dá to pár minut, ale stojí to zato

bambulo, kde berete tyto informace? Jak registr řidičů pozná, že Váš mistr volantů je, či není bambula, nebo třeba já?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]