Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dodržení bezpečné vzdálenosti při předjíždění

Od: cooper* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli můžu dostat pokutu za to, že nedodržuju bezpečnou vzdálenost od vozidla, pokud jede 60Km/h (mimo obec) a já se ho chystám předjed, ale nemůžu, protože mi to protijedoucí vozidla neumožňují.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Je to zkušenosti a možnostech vozidla(zrychlení).Navíc, tuším, máte na mysli,že při větší vzdálenosti se Vám do mezery nacpe větší silniční dravec.

Jak si myslíte,že to nějaký represivní orgán bude dokazovat?

cooper*
hodnocení

Ještě by jsem chtěl doplnit, že vozidlo co jsem chtěl předjed byli policajti.

alf*

a není to jedno? Policajty předjíždím celkem běžně, obvykle jezdí pomaleji třeba okresky 80, dálnice 125, taková je má zkušenost. Jednou, zrovna když jsem pospíchal jsem jedny dojel a jeli jak na potvoru tak 95-100 a to už mi přišlo hloupé je 120 předjet a musel jsem jet za nimi dalších 30 km. Obecně si myslím, prokázat to není možné, že něčí pomalá jízda je příčinou mnoha nehod. To že dojedu blízko k autu které chci předjet bych nepovažoval za nedodržení, tedy pokud se to náhodou nesemele tak, že jemu se posune plato vajec a přibrzdí ještě víc a nevlítnu do něj. Pokud by se i před předjížděním měla vždy dodržet bezpečná vzdálenost tak potom není zase tak moc úseků kde by bylo za současného provozu možné někoho předjet.

jabraka*
hodnocení

0x

Naštěstí nikde není napsáno přesně,co je bezpečná vzdálenost.To se projeví v okamžiku,kdy do někoho šťouchneš.Tam jsi pak bezpečnou vzdálenost nedodržel.Ta míra je také dána počtem najetých kilometrů,pokud možná v koloně.

JABRAKA

guli*
hodnocení

0x

Ahoj,pokutu za nedodržování bezpečné vzdálenti nedostaneš pokud někomu neotevřeš kufr tvým autem.*smich*

perda*
hodnocení

0x

Dobrý den, záleží na dalších okolnostech. Můžete tímto jednáním porušit i jiná ustanovení než jen to o dodržování bezpečné vzdálenosti. Dám příklad: Pokud budete vozidlo před Vámi ohrožovat a navíc toto Vaše počínání uvidí policajt, tak pokutu dostat můžete a není ani nutné aby měl policajt natočený záznam.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

nemůžete dostat pokutu, pokud se spácháním dopravního přestupku ase zaplacením pokuty na místě nesouhlasíte, pak to bude buď předáno ke správnímu řízení, nebo to twen policista nechá vyšumět...přestupek Vám musí někdo prokázat...

miran*
hodnocení

0x

Bezpečná vzdálenost má být cca 2 sekundy. Ale policie to zatím asi nepokutuje. Kdysi jsem četl, že se budou rozdávat pokuty i za agresivní jízdu, ale asi se tomu tak neděje.
Pokud se chytáte předjíždět tak asi bezpečnou vzdálenost nedodržíte, ale samozřejmě pokud ten před váma to zašlápne a vy to do něj napálíte bude to vaše chyba

ibesip.cz/... zpecna-vzdalenost

Jinak lidi jezděj jak prasata, plná čára neplná, 130 nebo 160 žádnej rozdíl, bezpečná vzdálenost - nelepí se na vás blikají, troubí; podjíždějí, nedávají blinkr apod..

To je opravdu tak těžké dodržovat předpisy? Jezdím přes 25 let po celé ČR, nikdy jsem neměl žádný karambol, pokutu. Přesto pokaždé nasedám do auta s respektem a před každou větší zatáčkou horizontem se jen bojím, abych nepodkal nějakého agresivního pitomce kterému takto předjížďet příjde normální. :(

Nejsem ani z těch co jezdí extra pomalu, ale jen dodržuji předpisy a přizpůsobuji se stavu vozovky, auta a podmínkám

veřejně si priznávám, že když mimo obec jedu za autem, které jede 60-70km/hod tak za volantem pláču... skoro.Pokud je na autě Zedko, chápu v opačném případě považuji toho přede mnou za blbce, který z něznámých důvodů zdržuje... pokud se bojí nemá v autě nic dělat a mazat zpět do autoškoly.

dusatka*

Mirane, souhlas. Každý den si říkám, kde se bere na silnicích tolik hovad. Řekla bych, že hodně lidí si agresivitou léčí komplexy. Kdo v životě něco dokázal, nemá zapotřebí se na silnici předvádět; kdo je ve všem nula, často chce vyniknout, "natřít" to ostatním aspoň za volantem...

vždy se setkám jen s tím, že dobrý a slušný řidič nadává na piráty. Ještě jsem neměl tu čest, aby se někdo přiznal, že je pirát a jezdí jako hovado a porušuje schválně předpisy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]