Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvláštní zvuk od zadních kol při jízdě

Od: eva* odpovědí: 4 změna:

Hezký den,

mám dotaz, každý den ráno při cestě do práce cca po 15 km se ozve od zadní části auta zvláštní zvuk, ten zvuk mi příjde jakoby někdo stál u krajnice a hodil mi lopatou na zadní kolo dávku štěrku nebo písku,kola nijak nešmajdají, nejsou povolená, někdy se ten zvuk ozve z leva někdy z prava, dnes jsem jej ale dokonce i cítila, od podvozku jsem na nohách cítila ranu a opět tento zvuk, šlo to jakoby od středu, jindy to jde na střídačku z prava či leva, nebo jen z leva...první den jsem myslela že jsem někde měla třeba zalezlou kunu, vypadla a já ji přejela, ale každý den asi těžko...Nikde žádná kontrolka nebliká, prostě nevím co to je...Auto mám fiat punto myslím 2001 možná 2000.

díky za názory.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bych si tipnul na nápravu - jestli nepojedete do servisu na kontrolu, může se vám stát něco velmi nemilého..

asd1
hodnocení

0x

Něco na zavěšení kol/ nápravě, silentbloky, ramena... Příp. tluče volný výfuk... Volný podběh škrtá o kolo atd. Servis a najít co to je. A klidně to může být i něco v kufru a rochat v prostoru pro rezervu...

Hledání svépomocí - vlízt pod auto, jeden houpe a druhej ohmatává kde je vakl.

hodnocení

0x

Nemáte za zadními koly "zástěrky"? Ty mohou při větším zatížení, propérování na nerovnosti a v zatáčkách (kdy se auto naklání) drhnout o silnici. Vámi popisovaný zvuk by tomu odpovídal. Kdysi mě to taky vyděsilo. Zjistěte si, jestli to náhodou nedělá vždycky na stejném míste na cestě.

hodnocení

0x

Mám už pár let podobný problém, cca 5 km od domova v pozvolné zatáčce se mi občas ozve ze zadní nápravy podivný zvuk a auto zvláštně zaplave, jako by se náprava chystala upadnout. Nikde jinde to nedělá. Až po čase jsem zjistil, že v tom úseku jsou v asfaltu v délce cca 3 m takové nenápadné malé podélné rýhy, do kterých když se trefím, tak to udělá. Tak jesti to s tím 15. km nemáte také tak. *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]