Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,prosím o radu.Jsem zaměstnaný u dopravce,kde jezdím s dodávkou a rovážím zboží.
Občas si sebou vezmu jako spolujezdce přítelkyni s půlroční dcerou.
Musím mít pro děvčata nějaké povolení od zaměstnavatele?
My jsme měli přísný zákaz vozit kohokoliv ve služebním voze, majitel autodopravy nám tvrdil, že sedadlo spolujezdce není pojištěné, nevím co je na tom pravdy. Ale tak mě napadá, nemělo by tak malé dítě být v autosedačce, tu v dodávce máte? Jinak souhlasím s již předchozí odpovědí, pochybuji, že by Vám to majitel vozu povolil.
Žádný oficiální předpis tohle asi neřeší,ale toto zřejmě řeší vnitropodnikové předpisy.
Osobně jsme měl zapůjčené 2x služební auta-Tranzit 1+6místny na odtah svého nepojízdného a petom Feldu pickup na dovoz nového motoru-u obou jsem podepisoval v poučení mimo jiné že "je zakázáno řízení vozidla komukoliv jinému svěřit"a navíc jsem musel sdělit kolik osob (v prvním případě-dvě osoby) se mnou pojede a toto bylo také v poučení.že mám povoleno vézt s sebou jen dvě osoby.Ale každá firma to může mít jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.