Nejste přihlášen/a.
Která komoušská auta ze 70. a 80. let podle vás rezla nejvíce? Žigulíky, Škodovky 100 až 120-136, warťasové (wartburgy), Trabanti (kostru měli ocelovou), moskviče... Dacie a oltcity nepočítám to vim že opravdu hnily (vyjímka sou dacie ze začátku výroby). Slyšel sem že naše škodovky 105-136 (stodvácy) na tu dobu na tom nebyly tak špatně. Jaká auta tedy rezla asi nejvíce?
Co si pamatuju, tak to ve větší míře začalo škodou 1000 MB, nejhorší ale asi byly Š100. Ty Š 105 / 120 už na tom byly o poznání lépe. Wartburgy jsem měl 2, taky nakonec zrezly, ale proti Š 100 to bylo relativně v pohodě. Možná to bylo způsobeno nejen kvalitou karosérií, ale i tím, že se v těch letech začalo mnohem intenzivněji v zimě solit a tehdejší kastle na to nebyly připraveny.
Tak "ovocita" jsem neměl . Ale co jsem tak slyšel, tak to bylo vůbec povedené auto (třeba pření brzdy).
Auta z té doby rezavěla všechna. Podle mě víc lada než škodovka. Hodně špatně na tom byla škoda 100/110. Následník 105/120/130 už měly karoserie ze spodu stříkané plastizolem a přece toho vydržely víc. Těžko vybrat nějaké co by rezavělo suveréně víc než ostatní. V té době prostě záleželo na majiteli,když to před korozí chránil vydrželo mu to řádově dlouhé roky déle než ten co na to kašlal
Potvrzuji Š100 kvetla už po cestě z Mototechny! Oproti všem ostatním vozům RVHP rezla naprosto všude a rovnoměrně. Kdo odšrouboval přední blatník v bláhové naději, že ho vymění za nový, záhy zjistil, že mu chybí 1/4 auta
Zbytečný se hádat jestli rezla víc auta ze západu nebo z východu,odpověď zní jednoduše,rezly oboje. V těch letech zkrátka nebyly technologie jak tu karoserii dokonale ochránit,nebo možná byly ale bylo by to nerentabilní. Případ v mé blízkosti,opel vectra,rok 1988,po 10 letech padaly z prahů kusy rezavýho plechu,místní stářník-škoda favorit,po zhruba stejné době to samé-muvím o autech které nedostali od majitelů žádnou dodatečnou ochranu a jezdili deně. Opravdu účinné pozinkování se začíná objevovat tak 1995 až nahoru,některé značky dřív,některé později.
Nám vydržela škoda 120 v rodině sloužit 18 let než prohnila,ale dostávala dodatečné ochrany jako nástřiky dutin a podvozku. Strejdova škůdka jezdí dodnes,a to je starší typ-ovšem naopak nutno podotknout že zimu nezná a déšť skoro taky ne
O hodně dražší žigulík oproti škodovce,to byla taky celkem katastrofa,tam snad rusáci taky dávali rezavý plechy už z výroby. Kdo si za komoušů tohle vyvolený auto koupil a nijak je neošetřil,za pár roků mu taky zbyly jen oči pro pláč.
Nedávno jsem rozebíral starý peugeot 106,rok tuším 94 a ty plechy to se taky loupe v ruce jako papír. Kamarád si celkem nedávno renovoval starý trojkový BMW E30 1989 a taky to bylo prohnilý na srajdy
No, o rezavění těch západních bych docela pochyboval. Mercedes Benz 124 (piano) r.v. 1986 dovezeno do ČR v roce 1992, originál stav. Vyměněn LP blatník po drcnutí o svodidlo za půl hodiny, bez víceprací! Bohužel za polský (náhradní výroba) v ceně 600 Kč, který byl po 2 letech samý puchýř. Tři roky zpět ho otec prodal, že si pořídí lepší-mladší auto. Od té doby se bije do hlavy ...
dle mého názoru nejvíce reznul bezkonkurenčně Olcit má někdo většího aspiranta na rezavce století?
To mi připomnělo, jak měl švagr Olcita. Koupili si ho v červenci 89, půjčili si na něho po celém příbuzenstvu, já jsem jen koukala, pořád si stěžovali, že nemají peníze a najednou potřebují auto? No oni si celý život na něco hrají a skutek utek... Jenže brzy po revoluci se začaly vozit auta s ciziny o moc lepší úrovně, on pak splácel ty půjčky ještě v době, kdy mu auto hnilo na dvoře. Dnes jezdí starou felicií, kterou mi dal zadarmo bratr, který je finančně za vodou. Já si vždycky říkám, že za tu cenu, co koupil toho Olcita, mohl tenkrát koupit malý domek a takhle to jen prodrbal.
Kdyř se nepočítají Oltcity, tak Š 1203. Tam nebylo vyjímkou, že mj, prohnila podlaha pod nohama řidiče, že pod kobercem ubíhala silnice.
Š 1203 jsem měl soukromě a s dalšími 2 jsem jezdil služebně. Rezavé tam bylo sice kde co, ale zrovna podlaha byla v pořádku. To už byl horší německý Barkas (mikrobus), u kterého mi urezavěly sloupky u zadních dveří a zadek kastle popojížděl v zatáčkách do stran. Dveře jsem musel přivázat prádelní nůrou za zadní sedadlo, protože když se sloupky rozjely od sebe, neměla západka zámku za co zapadnout .
Škoda 110L rv.1975 - po nástřiku spodku a dutin - ježděno denně po Praze cca do 100km , používáno pro podnik - v roce 1980 padaly cáry z podběhů . Nikdy mi žádný auto tolik nezrezlo jako ta 110ka. Ale jezdilo fajn narozdíl od 120L.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.