Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cvakani od hlavy motoru

Od: lukin* odpovědí: 5 změna:
Zdravim,chtel bych se zeptat zda nevite nekdo co mi muze cvakat zrejme od ventilovyho vika u opela calibry 2.0 8V 93rok.cvaka to nejvic ted v zimne za studena nez se olej ohreje,pak uz je to hodne slabe nebo necvaka vubec,jsou to hydraulicky zdvihatka ventilu nebo neco jineho?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majcoo
hodnocení

0x
Ja osobne si myslim ze to je normalne.. v zime je olej hustejsi a kym sa dostane k vacke tak to chvilku potrva. To znamena ze vacka chvilu ide na sucho co moze sposobovat to cvakanie a ked sa olej rozprudi po motore tak to prestane..Pokial nemas problemy s autom ci uz s vysokou dymyvostou alebo nepravidelnym chodom motora tak by som to neriesil..

hodnocení

0x

Jaký tam máš olej?Je předepsaných klasifikací stanovených výrobcem motoru?Jak dlouho jej tam máš a kolik jej tam je?Cvakání ventilů je v drtivé většině případů způsobeno malým množstvím a nevhodným typem oleje!

Pokud je to teď za studena horší máte ho málo anebo špatný olej!

juraj*
hodnocení

0x

Mám ty samé projevy motoru, v létě menší a v zimě větší cvakání po zahřátí se ztratí. V autoservise mi před lety žádnou závadu nezjistily, prý to některá auta dělají a nemá to na nic vliv. Sjejich tvrzením jsem se spokojil a jezdím... a jezdím už 6 let a motor šlape jako hodinky. Motor má najeto 200 tis. ztoho mnou 70 tis. Je to 1.4 hdi.

hodnocení

0x

Když je motor studený, může cvakat ventil, který má větší vůli; lze jí vymezit planžetou rozměrem dle výrobce, když je píst v horní úvrati (ventily ve střihu, tj. zavřené, a na studeném motoru).

mzxy*
hodnocení

0x

jde o staré vyběhané plečky kde jsou vůle všeho větší než běžné, po zahřátí se vše kovové roztáhne a vůle zmenší, a za jízdy si navíc na vyšší hluk zvyknete

samozřejmě lze dosáíhnout kosmetického zlepčšení použitím jiného oleje a odhlučněním před. kapoty, podlahy a dveří např. vibraflexem nebo něčím podbným, jinak je to na kompletní repasi rozvodů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]